Helyi közélet

2023.12.31. 14:30

Speciális műszaki megoldásra volt szükség

Lakossági összefogással kezdődött a zalapatakai településrész ravatalozójának felújítása, ám a munkálatok befejezését végül az önkormányzat vette át. Az épület bővítést is magába foglaló korszerűsítése a napokban fejeződött be.

Gyuricza Ferenc

Gyarmati Antal a megújult ravatalozó előtt

Fotó: Gyuricza Ferenc

Minderről Gyarmati Antal polgármester beszélt lapunknak. Elmondta: a rossz műszaki állapotó, a kor színvonalának már kevésbé megfelelő ravatalozó felújítására létrejött lakossági összefogásnak Szabó Sándor önkormányzati képviselő állt élére, s az általa kezdeményezett adománygyűjtésből sikerült is bizonyos részfeladatokat elvégezni. A teljes költség azonban olyan mértékű volt, hogy kénytelen volt az önkormányzat is besegíteni, így a 28 millió forint nagyobb hányadát végül a város biztosította.  

- A lakossági gyűjtésből származó összeg az előtető és előtér kialakításának egyes részmunkálataira, például az oszlopok felállítására, a térburkolatra, valamint a temetői kapura volt elegendő – mondta a polgármester. – Az épület meglévő formája, valamint a helyi adottságok miatt az előtér kialakítása speciális műszaki megoldást igényelt, úgy gondolom, a tervezőnek sikerült oly’ módon eljárnia, hogy végül egy esztétikus ravatalozó készülhetett el. A felújítás során a nyílászárókat is kicseréltük, illetve új tetőt is kapott az épület, ezek is hozzájárultak a költségek növekedéséhez.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában