Ünnepi hangolódás

2023.12.04. 14:00

Polgárőradvent Besenyő-Öreghegyen

A megalakulásának 10. évfordulójára készülődő Besenyő és Öreghegy Polgárőr Egyesület immár 8. alkalommal szervezett tagjai és pártolói körében családi adventi ünnepséget a Péter-Pál-kápolna mellett kétkezi munkájukkal kialakított közösségi téren.

Fincza Zsuzsa

Feldíszítették a cseperedő "mindenki karácsonyfáját"

Fotó: Fincza Zsuzsa

Ezúttal ugyancsak egy kicsi karácsonyfát öltöztettek ünneplőbe, azt viszont tavaly már maguk ültették, mind mondták: "felnő majd a gyerkőcökkel együtt", akik a Mikulásra várva ezúttal is vidám zsivajgással népesítették be a dombtetőt. Az asztalokon sütemény, pogácsa, lilahagymás zsíros kenyér, forró tea és fűszeres forralt bor emelte a karácsonyváró hangulatot.

Gecse Péter, Zalaegerszeg alpolgármestere, a körzet önkormányzati képviselője köszöntötte az ünneplőket

Mint Dancs István, az egyesület elnöke hangsúlyozta: a besenyő-öreghegyiek sohasem vártak a sült galambra, 25 évvel ezelőtt saját erejüket hozzáadva megteremtették a teljes közművet - villany, vezetékes gáz, ivóvíz, szennyvízcsatorna, szervezett szemétszállítás -, majd a hegytetőn, a horhosok találkozójánál építettek egy kápolnát is, amelynek nyáron ünnepelték a 20. születésnapját. 2014-ben 16 fővel alakították meg a Besenyő és Öreghegy Polgárőr Egyesületet, amely ma már a pártolókkal együtt több mint 100 fős közösséggé erősödött. Többéves kemény munkával, Zalaegerszeg város önkormányzata és a polgárőrszövetség támogatásával építettek maguknak egy fedett közösségi teret is - a nyáron tartott avatóünnepségen vehették át a Polgárőr Érdemkereszt arany fokozata kitüntetést.

Rénszarvasfogat helyett kistraktorral érkezett Öreghegyre a Mikulás

Kezdetben a kápolna előterében díszítettek fel egy karácsonyfát, ám két éve úgy döntöttek, ültetnek maguknak egy Nordmann-fenyőt, jelezve: hosszú távra terveznek - mint Gecse Péter, a városrész önkormányzati képviselője fogalmazott: "aki fát ültet, bízik a jövőben".

A pusztaszentlászlói Sebestény Hanna öreghegyi nagymamája jogán kapott ajándékot a Mikulástól

A rendezvény fénypontja ezúttal is a Mikulás és krampuszainak érkezése volt - az idén 40 gyermek kapott tőlük ajándékot.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában