Veszélyesnek ítélt fákat vágtak ki

2023.12.02. 15:00

Polgári védelmi gyakorlatot tartottak Pusztamagyaródon

Veszélyesnek ítélt fákat vágtak ki a Pusztamagyaródon a polgári védelmi gyakorlat keretében két helyszínen szombaton.

Korosa Titanilla

Több veszélyes fát is kivágtak a polgári védelmi gyakorlat keretében

Fotó: Korosa Titanilla

Az esőzések következtében átázott talajon a fák gyökérzete nem tudta a helyén tartani a ezeket, számítani lehetet arra, hogy kidőlnek, ezzel veszélyhelyzetet okoznak. A káreseményt megelőzve távolítottak el a gyakorlat keretében a Fő úton önkormányzati területről 2 fenyőfát, mert azok veszélyeztették az ott található kápolnát, a villamos közműhálózatot, illetve a közlekedőket. A másik gyakorlati terület a jásztótér, a sportpálya és az óvoda közti ligetes részen volt, ahol a nyárfák túlnőttek, elszáradtak. Szeles időben vastag ágak törtek le, veszélyeztetve akár emberi életet, hiszen a terület kedvelt a kutyasétáltatók, lovasok és a kisgyermekes szülők körében is.
A közel 600 lélekszámú település polgári védelmi szervezete és a Mura Önkéntes Mentőcsoport tagjai vettek részt az akcióban, mely arra is szolgált, hogy összekovácsolja a két szervezet tagjait a feladat elvégzése közben.

Fotó: Korosa Titanilla

Balázs Henriett polgármester a gyakorlattal kapcsolatban elmondta, hogy a Zala Megyei Polgári Védelmi Szövetség szervezte gyakorlaton a településről részt vettek a közfoglalkoztatottak 10-en, illetve a 23 fős helyi polgári védelmi szervezet tagjai közül érkeztek többen. A polgármester kiemelte, hogy a gyakorlat jó alkalom számukra, hogy a veszélyes fákat eltávolítsák, mert ilyen munkát saját hatáskörben nem tudnak megoldani. 
A sikeresen lezajlott gyakorlat kora délután fejeződött be. A kivágott fát rászoruló családok kapják meg téli tüzelőnek.

A településen jelenleg zajlik a szennyvízberuházás is, melynek agglomerációs központja Bánokszentgyörgy és összesen hat falut érint. A munkálatok Pusztamagyaródon a főúton zajlanak jelenleg, de a téli időszakban leáll a munkával a kivitelező - a polgármester tájékoztatása szerint - a helyben hét utcát érintő beruházás várhatóan jövő év szeptemberére fejeződik be.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában