A zártkerti pincékbe is bevezették a villanyáramot

2023.12.07. 08:30

Modernizálták a közvilágítást Vasboldogasszonyban

Vasboldogasszonyban nagyobb fényerőt nyújtó LED-es lámpatestekkel modernizálták a közvilágítást, amelyek jobban megvilágítják az utcákat éjjel. Egy másik lehetőséggel is élve, a falu zártkerti területének pincéiben is felgyulladhatott a fény, mert bevezették a villanyáramot.

Antal Lívia

Németh Zsolt polgármester a központi trafóállomás mellett. Innét kapják a pincék a villanyáramot

Az önkormányzat képviselő-testülete a közvilágítás korszerűsítése mellett döntött, hogy csökkentse az erre fordított kiadásait. Ennek érdekében szerződést kötött egy vállalkozással, ismertette Németh Zsolt polgármester. Faluhelyen minden második villanyoszlopon van égő. A kivitelezés során ezeket az elavult égőket cserélték nagyobb fényerőt nyújtó, energiatakarékos LED-es lámpatestekre. Ezenkívül azokra a villanyoszlopokra is szereltek LED-es izzókat, ahol ezt a forgalom és a közbiztonság indokolta.

Az E.ON beruházásával pedig egy régi álom vált valóra, ami az önkormányzatnak nem került költségébe. A szolgáltató a zártkerti területen épített ki villanyhálózatot, a pincéket bekötve a rendszerbe. Németh Zsolt hangsúlyozta, ezáltal nemcsak az ingatlanok használhatósága növekedett, hanem értékük is. Mint mondta, a villany nagyon fontos, mert sok eszköz ezzel működik. Így már érdemes kutat fúratni, hogy legyen víz is, ami tovább növeli a pincék komfortját. A villanyáram bevezetése ösztönzőleg hathat arra is, hogy senki ne hagyjon fel területe művelésével. Ezen a téren elhanyagolásról nincs szó, mert a szép környezetben fekvő zártkert felkeltette mások érdeklődést. Az elmúlt időszakban más vármegyékből vásároltak itt telkeket.

A Mikulás december 5-én házról házra járva vitte el a gyerekeknek az önkormányzat ajándékcsomagját

Vasboldogasszony nem csak fénybe, de adventi hangulatba is öltözött. A faluház homlokzatán lévő fényfüzérek világítják meg a teret, ahol hamarosan meggyújtják a második gyertyát az adventi koszorún. A Mikulás december 5-én házról házra járva vitte el a gyerekeknek az önkormányzat ajándékcsomagját.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában