DÖK-program

2023.12.04. 13:15

Kreatív foglalkozások a nagykanizsai Mező-gimnáziumban

A nagykanizsai Dr. Mező Ferenc Gimnázium diákönkormányzata nemrégiben programot szervezett, amelyen az osztályok képviselői előadásokat hallgathattak és kreatív, interaktív csapatépítő tréningen vehettek részt.

Benedek Bálint

Kocsis Petronella Aliz a diákok előtt álló lehetőségekről szólt

Fotó: Mező-gimnázium

A program első felében Lőrincz Bianka, az iskola diákönkormányzatának elnöke mutatott be egy prezentációt, melynek keretében a 2023-as Székesfehérváron megrendezett Országos Diákparlamenten szerzett ismereteit és élményeit foglalta össze. Kitért a vármegyei és országos diákparlament munkájára, bemutatta a plenáris ülésen és a szekcióüléseken elhangzottakat, mesélt a programokról, napirendről. Végül tájékoztatta társait az ott készített ajánlásokról.

- Fantasztikus élményben lehetett részem, nagyon hálás vagyok, hogy részt vehettem ezen a rendkívül produktív rendezvényen - mondta. - Rengeteg tapasztalattal és tele ötlettel tértem haza, amit szeretnék megvalósítani a közeljövőben iskolai, városi és vármegyei szinten is.

A mezős diákok az előadók társaságában

A program második felében Kocsis Petronella Aliz, a Nemzeti Ifjúsági Tanács elnökségi tagja, tréner, az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Karának harmadéves közösségszervező hallgatója tartott előadást. Beszélt a diákönkormányzatok lehetőségeiről, a diákok megismerkedhettek a projektóra fogalmával és betekintést nyerhettek a rendezvényszervezés rejtelmeibe. Még csapatokat is alkottak, melyekben elkezdtek kidolgozni egy-egy rendezvényt, amit akár az iskolában is megvalósíthatnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában