Helyi közélet

2023.12.04. 07:30

Köszöntötték az időseket Pákán

Advent első vasárnapja az idősek ünnepe is volt Pákán, a helyi gyerekek is előadással készültek a szépkorúaknak.

Korosa Titanilla

Felléptek a helyi óvodások...

Fotó: Korosa Titanilla

Hagyományosan december elején rendezik meg az ünnepséget, melyre ez alkalommal mintegy 90 vendéget vártak. A program első részében dalokkal, mondókákkal lepték meg a nyugdíjasokat az óvodások, majd verseket szavaltak az iskolások.

...és az iskolások is.
Fotó: Korosa Titanilla

A megjelenteket Lukács Tibor köszöntötte, majd Németh Csaba plébános egy történetet mesélt el egy apáról és fiáról, azzal az üzenettel, hogy e nap lényege, hogy köszönetet mondjanak az időseknek a szeretetért, gondoskodásért, amit gyermekeik, unokáik kaptak tőlük.

Cseresnyés Péter mondott köszöntőt
Fotó: Korosa Titanilla

Jelen volt az eseményen Cseresnyés Péter, a térség országgyűlési képviselője és Bene Csaba, a Zala Vármegyei Közgyűlés alelnöke is.

Cseresnyés Péter is köszöntötte a megjelenteket és I. Erzsébet angol királynőtől vett idézettel kezdte, miszerint " A fiatal szem élesebben lát, az idős szem mélyebbre." A mélyebben látás- fogalmazott a politikus - az életkorral megszerezhető bölcsesség. Azért fontos, hogy a fiatalok tanuljanak az idősektől, mert ez egyfajta folyamatot jelent a történelemben.

Műsorral és vnedéglátással készültek az időseknek
Fotó: Korosa Titanilla

A köszöntők után zenés műsorral, vendéglátással folytatódott a program.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában