"Gyermekszívvel újra"

2023.12.12. 16:30

Karácsonyi műsorok a zalaegerszegi idősklubokban, otthonokban

A város Gondozási Központjához tartozó idősotthonokban, szociális klubokban ezekben a napokban rendezik meg a közös ünnepváró programokat, melyeken Balaicz Zoltán polgármester és a városrészi önkormányzati képviselők is részt vesznek, és az adventi hangulathoz illő ajándékkal érkeznek.

Arany Horváth Zsuzsa

Fotó: Pezzetta Umberto

 Kedden is több helyszínen zajlottak a bensőséges, versekkel, gyermekműsorral, sok zenével gazdag karácsonyra hangoló programok. A Platán soron található, 2024-ben már 35 éves múltra visszatekintő, jelenleg 20 fővel működő Landorhegyi Idősek klubjában a Mikes-óvoda kisgyermekei adtak műsort, de a polgármesteri köszöntő mellett Makovecz Tamás gimnáziumi igazgató, önkormányzati képviselő is szavalatát is meghallgathatták a jelen lévők. Devecser Bernadett, a nappali ellátást biztosító klubhálózat vezetője lapunknak elmondta, a jeles alkalmak, ünnepek közös felidézése mellett a naponta fél nyolctól nyitva lévő klubban mód nyílik a gyógytornász vezette testmozgásra, az olvasásra, játékra, kézműves tárgyak készítésére, azaz a szellemi frissességet fenntartó tevékenységekre.

Karácsony a Gondozóházban
Fotó: Pezzetta Umberto

A zalaegerszegi Kossuth utcában működő, 30 éves,  hatvan férőhelyes klubba is megérkezett kedden a közelgő karácsony ihlette hangulat: ebéd után a klubtagokból alakult alkalmi fellépő csoport adott műsort a társaknak és vendégeknek, köztük Balaicz Zoltán polgármesternek és dr. Káldi Dávid városrészi képviselőnek. A város nevében ide is került a feldíszített fa alá ajándék, melyet sok-sok köszönő jó szó kíséretében adtak át a közösségnek.  A műsorban Ady Endre, gyermekkori karácsonyokat idéző verse mellett az ismert karácsonyi énekek is közel hozták az ünnep emelkedettségét.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában