Zalai sikerek az év végi "édes" versenyeken

2023.12.01. 19:02

Kanizsai bejglik és balatoni szaloncukrok bizonyultak a legfinomabbaknak

A Magyar Cukrász Ipartestület az idén már negyedszer hirdette meg az Év Bejglije versenyt cukrászdák, vendéglátóhelyek és kézműves pékségek számára. Hagyományos diós, hagyományos mákos és ínyenc kategóriában lehetett nevezni a kihívásra. Ez utóbbi csoportban két nagykanizsai cukrászdát is elismertek.

Szalay Balázs

Az ínyenc csoportban ezüstérmes lett a Gerő Cukrászda alkotása, a Dezső Erika és Magyar Éva által megálmodott Kelet Kincse

Forrás: ZH

A zsűri az idén összesen több mint 50 bejglit kóstolt és értékelt az országos megmérettetésen, amellyel a kiváló alapanyagokból készült ünnepi süteményekre szeretnék felhívni a figyelmet. Az ínyenc bejglik versenyében nagyon sok különleges ízkombinációval neveztek a kreatív szakemberek. Idén a kókusz, a mandula és a mogyoró volt a sláger, de szintén a kedvelt alapanyagok közé emelkedett a marcipán, a pisztácia és a gesztenye.

A kategória legjobbjai között két zalai vendéglátóhelyet is találunk. Az ínyenc csoportban ezüstérmes lett a Gerő Cukrászda alkotása, a Dezső Erika és Magyar Éva által megálmodott Kelet Kincse. Ugyancsak ebben a kategóriában kapott bronz minősítést a nagykanizsai Süti Butik Földimogyorós füge fantázianevű bejglije.

Forrás: ZH

A szaloncukrok év végi versenye is lezárult már, a civil kezdeményezésnek pedig szintén több zalai díjazottja van. Az Év Szaloncukra megmérettetést is negyedszer hívták már életre. A győztes finomságokat 196 alkotás közül választották ki, a zsűrizéshez több mint 8000 szaloncukrot kóstoltak meg.

Az Év Szaloncukra versenyben a balatongyöröki Promenád Kávéház fügés-diós édessége győzedelmeskedett. A 2. helyezést a Stühmer körtezselés-muskotályos szaloncukra, a harmadikat pedig a Keszthelyi Sütibolt meggyes marcipán ízesítésű édessége kapta.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában