Óvodásokat és időseket is ajándékoz a Télapó

2023.12.05. 19:30

Ismét kinyitott a Belga Mikulás udvar Zalaegerszegen

Immáron hetedik alkalommal várja a kisgyermekeket és családjaikat a negyvenezer égővel, füzérekkel, karácsonyfával feldíszített zalaegerszegi Belga Mikulás udvar.

Mozsár Eszter

A zalaegerszegi Barkó Levente és kistestvére, Bertalan is kapott ajándékot a Mikulástól és manóitól a Belga Mikulás udvarban.

Fotó: Mozsár Eszter

A karácsonyi meseország hangulatáról a díszletek és mesefigurák – köztük a legújabb, Mézi - mellett a forró teát és aprósüteményt kínáló manók gondoskodnak. A Zrinszki Alapítvány akciójának megvalósulását minden évben a mintegy harminc vállalkozót tömörítő Zalaegerszegi Patrióta Klub támogatja. Az adományozóknak és az önkéntes segítőknek köszönhetően idén a 21000. meglepetés talál gazdára, minden évben háromezer ajándékcsomagot készítenek össze. A szokásokhoz híven első nap az egészségügyben és szociális szférában dolgozók gyermekeinek kedveskedtek, a többi három napon át a város mintegy kétezer óvodását, illetve kis testvéreiket ajándékozzák meg, valamint az idősotthonok és szociális intézmények lakóihoz érkezik a Mikulás.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában