Helyi közélet

2023.12.19. 12:30

Idősek karácsonya Lentiben

Hétfőn tartották Lentiben a városi művelődési központban a hagyományos idősek karácsonyát. A város önkormányzata műsorral és ajándékkal kedveskedett a szépkorú lakóknak.

Korosa Titanilla

Horváth László (jobbról) Czigány Pálnak adta át a csomagot

Fotó: Korosa Titanilla

A rendezvény elején Horváth László polgármester köszöntötte a megjelenteket.

- Az időskor egy fontos életszakasz, amit felelőséggel kell megélni - kezdte Horváth László. - Lenti városában és a környéken a lakosság közel 30 százaléka 60 évnél idősebb. Mi ezt nem hátrányként fogjuk fel, mert sok minden szól a szépkorúak mellett: az évtizedek során felhalmozódott, továbbadható tudás, a tapasztalat, bölcsesség, a szeretet és a családot összetartó szándék és erő. 

Jurina Bea és Szilinyi Arnold léptek fel
Fotó: Korosa Titanilla
Fotó: Korosa Titanilla

A város vezetője szólt az ünnepek előtti várakozás időszakáról, valamint számot adott a városban ebben az évben zajló eseményekről, fejlesztésekről és a tervekről is. Mint mondta: nem volt könnyű az év, de kiegyensúlyozottan működött az önkormányzat és "van mit odatenni a város karácsonyfája alá". 

Tuboly Józsefné vette át a csomagot Héra Józseftől
Fotó: Korosa Titanilla

A szórakoztató zenés műsorban Jurina Bea és Szilinyi Arnold, a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház művészei léptek fel és énekeltek karácsonyi dalokat, operett- és retróslágereket a közönségnek.

Drávecz Gyula alpolgámester Barta Ödönnének adta át az ajándékot
Fotó: Korosa Titanilla

A műsor végeztével az önkormányzati képviselő-testület tagjai osztottak ajándékcsomagot a szépkorúaknak. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában