A keresztény értékek jelentik ma a normalitást

2023.12.08. 20:00

Harrach Péter, a KDNP parlamenti képviselője volt a vendég Nagykanizsán

Péntek este Harrach Péter, a KDNP országgyűlési képviselője volt a vendége a vármegyei szervezet pódiumbeszélgetésének, ahol sok egyéb téma mellett a politikai és gazdasági helyzetet is értékelte a parlamenti képviselő.

Pásztor András

Cseresnyés Péter (balról), Harrach Péter és dr. Császár Zoltán a sajtótájékoztatón

Fotó: Szakony Attila

A beszélgetést megelőző sajtótájékoztatón dr. Császár Zoltán, a KDNP Zala vármegyei elnöke arról szólt, a kereszténydemokrata esteket azért szervezik, hogy a helyi szimpatizánsok is találkozhassanak meghatározó országos politikusokkal.

Harrach Péter a sajtótájékoztatón a Fidesz és a KDNP kapcsolatáról szólva úgy fogalmazott: ez nem koalíciós partnerség, hanem sokkal mélyebb együttműködés, ez egy szövetség, amely sikeresnek bizonyult.

– A kereszténydemokrácia a mai Európában a normalitás szinonimája, hiszen a hagyományos értékrendet képviseli – hangsúlyozta Harrach Péter, aki hozzátette: jó lenne, ha a nyugati világ is visszatérne a keresztény gyökerekhez, akkor talán számos kérdésre egyszerűbbek lennének a válaszok.

A sajtótájékoztatón Cseresnyés Péter, a térség országgyűlési képviselője megerősítette: a Fidesz és a KDNP szövetsége Nagykanizsán is példaértékű, s ennek a szoros együttműködésnek köszönhetően jó esély van arra, hogy a 2024-es helyhatósági választásokon ismét a Fidesz-KDNP pártszövetség jelöltjei kerüljenek többségbe a közgyűlésben. A képviselő szerint a jövő nyáron esedékes választáson a a jobboldal által elsődleges tartott városérdek és az Éljen VárosuNK! Egyesület (ÉVE) anyagi érdekei között kell választani a kanizsaiaknak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában