Programözön a Festetics-kastélyban

2023.12.29. 19:00

Gazdag kínálat várja a látogatókat az év utolsó napjaiban is

Karácsony második napjától egészen január 7-ig várja ünnepi hangulatban s kínálattal a látogatókat a keszthelyi Helikon Kastélymúzeum.

Péter B. Árpád

Forrás: Illusztráció / Shutterstock

Fotó: Festetics-kastély

Aki betér az intézménybe, megnézheti – az állandó tárlatok mellett – a Madách Imre: Az ember tragédiája 200. év című vándorkiállítást, amelyben e mű színei kelnek életre a Velencei tükörteremben.

A Festetics-kastély rendhagyó szakmai vezetéseket is kínál ezen időszakban. Naponta 11 órakor a Kocsik, hintók, automobilok az arisztokrácia életében, 13-tól a vadászati múzeumban, „A vadászat a természetvédelem nélkülözhetetlen része” címmel, 14.30-tól a történelmi modellvasút-kiállításon, 15:30-tól a Főúri utazások, úti kalandok című állandó tárlat helyszínén. December 30-ig pedig, 11 és 15 óra között egyedülálló komplex szórakozási lehetőséggel várja a család minden tagját a Varázshangok játszóház a kastély északi szárnyában.

Február végéig látogatható Az ember tragédiája-vándorkiállítás
Fotó: Festetics-kastély

Január 1-jén pedig újévi koncerttel indul az új esztendő a Helikon Kastélymúzeumban: 15 órától Kardos Eszter (szoprán), Nagy Katinka (szoprán), Horváth Szilárd (tenor), Németh Bálint (tenor) ad hangversenyt, zongorán kísér: Farkas Berta. E napon népszerű opera- és operettrészletek, örökzöld olasz slágerek csendülnek fel a nagy báltermében.

Különleges élmények

A Helikon Kastélymúzeum hat, folyamatosan gyarapodó állandó tárlattal várja a látogatókat. A több mint húsz termet magába foglaló enteriőrkiállítás eredeti vagy korhűen rekonstruált belső terei a 18–19. századi főúri életformát tárják a vendégek elé. A hintókiállítás a 18–19. század főúri életformához kapcsolódó lóvontatású járművek világába kalauzol el.

A vadászati tárlat öt földrészen elejtett vadfajok trófeáinak s kitömött egyedeinek ad helyet. A történelmi modellvasút-kiállítás a 19–21. századi Magyarország, Ausztria és Németország vasútjait szemléltető óriásmodell, az eredeti állomásépületek, vasúti pályák, mozdonyok, szerelvények korhű mása.

A Főúri utazások, úti kalandok című kiállítás az elmúlt évszázadok szárazföldi, vízi és légi közlekedésének történetét tárja a látogatók elé. A pálmaház egzotikus növényeivel a főúri életmód részét képező orangerie-k és trópusi növényházak hagyományát idézi, a madárpark több földrész különleges madárfajainak ad otthont.

A Festetics-kastély szombatig 10-től 17 óráig, december 31-én 10 és 14 óra között, január 1-jén pedig 12-tól 17 óráig tart nyitva.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában