Kedves műsorral készültek

2023.12.09. 18:30

Falukarácsonyt és idősköszöntést tartottak Kerkafalván

Kerkafalván szombaton karácsonyi ünnepségre és az idősek köszöntésére gyűlt össze a faluházban a falu apraja-nagyja.

Korosa Titanilla

A nemesnépi gyermekszínjátszók három humoros jelenetet adtak elő

Fotó: Korosa Titanilla

A település egész közösségét megszólította az önkormányzat a rendezvénnyel, melyre kedves műsorral készültek többek között a csesztregi Kerkai Jenő Általános Iskola diákjai és a nemesnépi színjátszócsoport tagjai is, mosolyt csalva a közönség soraiban helyet foglalók arcára. Az ünnepség kezdetén Nemes Kálmán polgármester szólt a megjelentekhez és kívánt áldott ünnepeket a falu közösségének, majd köszöntőt Hári József alpolgármester mondott, melyben úgy fogalmazott: az ünnep hangulatában észrevétlenül is jobban egymásra figyelünk, s arra gondolunk, hogy mivel lephetnénk meg szeretteinket. Advent időszakában próbálunk többet mosolyogni, békeszeretővé válni és sokkal jobban, többször igyekszünk megbocsátani.

- A karácsony az az ünnep, ami megismételhetetlen és ami évről évre újabb reményt ébreszt minden emberben, egy gazdagabb, tartalmas élet megteremtésére - mondta Hári József. - A karácsony emellett az összetartozás jeles ünnepe is, nem csak a családok, rokonok összetartozásának bizonyítéka, hanem az is, hogy mindannyian egy nagyobb közösség méltó tagjai vagyunk. 

Végül köszönetet mondott azoknak, akik egész évben segítették Kerkafalva fejlődését, az önkormányzat munkáját, a rendezvények sikeres megvalósítását.

Részt vett az ünnepségen és köszöntötte a megjelenteket Vigh László, a térség országgyűlési képviselője is és gratulált a rendezett településhez, mint mondta: látszik, hogy az önkormányzat és a helyiek is odafigyelnek a környezetükre. Ehhez a kormány fejlesztési támogatásokkal tud hozzájárulni, például a Magyar falu programmal, hogy a települések lakói megvalósíthassák elképzeléseiket. Arról is szólt, hogy az ünnepi időszakban figyeljünk oda családunkra és a közösség tagjaira is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában