Smink, frizura és fénykép

2023.12.01. 16:00

Élményfotózás az Én is sz’ép vagyok programon

A Mozgássérültek és Fogyatékkal Élők Egyesülete (MOFE) a fogyatékos emberek világnapja alkalmából Én is sz’ép vagyok címmel invitálta élményfotózásra a Zala vármegyében működő gondoskodást nyújtó intézmények lakóit.

Antal Lívia

Orsós Kata és Bor Lajosné, mögöttük Hajdu Kata és Szalai Veronika kozmetikusok

Fotó: Antal Lívia

A rendezvénynek a Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központjának Infocentruma adott helyet. Tóth Ágnes, a MOFE elnöke köszönetét kifejezve az egyetem vezetésének úgy fogalmazott, a legjobb helyen vannak ahhoz, hogy a jövő nemzedéke továbbvigye az üzenetet, miszerint minden emberre egyenrangú félként kell tekinteni. Kónya Zsuzsanna korábbi egyesületi tag ötlete alapján indították el hat évvel ezelőtt az Én is sz’ép vagyok programot, amelynek célja az is, hogy az elesettek iránt empátiát váltsanak ki az ép emberekből.

Kinderné Vincellér Eszter, Takács Gábor Tibor és Takács Tibor készítették a frizurákat. Fotó: Antal Lívia

A becsehelyi, magyarszerdahelyi, pózvai, muraszemenyei és zalaegerszegi intézmények lakóit szakemberek kísérték el a rendezvényre. Sminkelés, fodrászkodás és élményfotózás várta őket, amit látható módon élveztek. Orsós Kata, a zalaegerszegi Mandulavirág Fogyatékkal Élők Református Gondozóháza lakója érdeklődésünkre elmondta, először van itt, aminek nagyon örül, mert jó kimozdulni az intézményből. Inkább a sminkelés érdekli, „egy nőnek muszáj”, teszi hozzá. De nem az, amikor őt sminkelik, hanem másokat, mert akkor eltanulhatja.

Sminkjét Hajdu Kata készítette el. Szalai Veronika volt a másik kozmetikus. Takács Tibor, Takács Gábor Tibor és Kinderné Vincellér Eszter fodrász vállalta a frizurákat. Ezt követte a fotózás Kaszás Ildikó és Papp Zsuzsa jóvoltából. Mindnyájan önzetlenül ajánlották fel közreműködésüket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában