Az időseket köszöntötték Gellénházán

2023.12.01. 19:45

Díszpolgári címet adományoztak dr. Jáni Jánosnak

Gellénházán a hagyományokhoz híven kötetlen estére invitálták a szépkorúakat. Az ez évi idősek napja azonban eltért a megszokottól, mert díszpolgári címmel lepték meg dr. Jáni Jánost, a MOL Magyar Olaj- és Gázipari Nyrt. egykori munkatársát, az olajipar történelmének jeles kutatóját.

Antal Lívia

Vigh László, dr. Jáni János, Gellénháza első díszpolgára és Farkas Imre Józsefné

Fotó: Antal LÍvia

A település képviselő-testülete első alkalommal adományozott díszpolgári címet, mondta Farkas Imre Józsefné polgármester. Dr. Jáni János a magyar ismeretterjesztés és média kategóriában Zala Vármegyei Területi Prima-díjat vehetett át a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége Zala Vármegyei Szervezetének október közepén megrendezett ünnepségén. A polgármester hangsúlyozta, a díszpolgári cím adományozásával egyrészt tisztelegni kívántak munkássága előtt, másrészt így szerették volna neki megköszöni azt, hogy a kiérdemelt területi Prima-díjjal is öregbítette Gellénháza jó hírnevét. Nyugdíjasként egyház- és helytörténeti kutatással foglalkozik. Előszeretettel kutatja a zalai, a göcseji evangélikus gyülekezeti múltat, mely témában már több kötete, tanulmánya jelent meg.

Dr. Jáni Jánost meglepetésként érte a kitüntető cím. Munkásságáról azt mondta, nem csupán a kincsek megőrzése volt a célja, hanem továbbadása is. Reméli, hogy sikerült ezt megtennie. Saját versével fejezte ki köszönetét az önkormányzatnak az elismerésért, továbbá feleségének és családjának, hogy életútján mindenben segítették.

Vigh László, Farkas Imre Józsefné, Farkas Aladár és Kustánné Halmai Noémi önkormányzati képviselő
Fotó: Antal LÍvia

Minden ember életében legfontosabb a család, a családon belüli összetartozás. A szépkorúak érzik ezt csak igazán, hiszen a gyerekeik mellett unokákkal is büszkélkedhetnek. Az egymással való törődésről jelentősége advent idején felerősödik, amelyről a

hétköznapokban sem szabad megfeledkezni, Vigh László országgyűlési képviselő ezekkel a gondolatokkal kívánt kellemes estét a jelenlévőknek.

A tisztelet, a megbecsülés és a szeretet jegyében hívták meg a falu 65 év feletti lakosait az idősek napjára, akiknek apró ajándékkal, vacsorával és műsorral kedveskedtek. Ezúttal is köszöntötték ajándékkal és oklevéllel a település két legidősebb férfi és hölgy lakóját. Csak Farkas Aladárnak adhatták át, a szintén 1929-ben született Oswald Gyuláné nem tudott jelen lenni az ünnepi eseményen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában