Több mint száz adag étel

2023.12.24. 19:56

Civil szervezetek jótékonysági főzése Zalalövőn

Több mint száz adag ételt készítettek, s juttattak el karácsonyt megelőzően az egyedül, valamint a nehezebb szociális körülmények között elő lakosokhoz Zalalövőn a civil szervezetek. A jótékonysági akcióhoz ezúttal is csatlakozott a helyi plébánia.

Gyuricza Ferenc

Az elkészült ételadadokat Páli Zoltán plébános áldotta meg. Mellette balról Gyarmati Antal, jobbról Csonka Ferenc

Fotó: Gyuricza Ferenc

A jótékonysági főzés ötletét még évekkel ezelőtt a Kerecsen Hagyományőrző és Kulturális Egyesület elnöke, Csonka Ferenc vetette fel, abból a megfontolásból, hogy karácsony ünnepén minden család asztalán legyen meleg étel. Eleinte disznóvágással kötötték össze az akciót, az abból származó húst használták fel, az utóbbi években azonban inkább már gyűjtés jelleggel zajlik a program.  

- A civil szervezetek a saját forrásaikból teremtik meg az alapot, ahhoz társulnak az adományozóink támogatásai, valamint egyéb források – magyarázta Csonka Ferenc. – Volt olyan esztendő, amikor az önkormányzat is hozzájárult a programhoz, idén pedig a Zalamenti és Őrségi Család- és Gyermekjóléti Szolgálattól kaptunk egy jelentősebb összeget.  

A jótékonysági főzéshez idén 12 civil szervezet kapcsolódott, Gyarmati Antal polgármester elmondása szerint mindez azt jelenti, hogy gyakorlatilag valamennyi működőképes egyesület és alapítvány tagjai részt vesznek benne. Összesen 106 adag ételt, disznótoros káposztát készítettek, amihez ugyanannyi csomagot állítottak össze. Az adományokat szombaton délután szállították ki, miután Páli Zoltán helyi plébános megáldotta az ételcsomagokat, illetve köszönetet mondott mindazoknak, akik idén is részt vettek a programban.  

- A nehezebb szociális helyzetben lévő lakosok mellett azok is kaptak a csomagokból és az ételből, akik egyedül élnek – tette még hozzá Gyarmati Antal. – A jótékonysági akciót idén is kiterjesztettük Csödére, hiszen az egyik csatlakozó civil szervezetünk közös.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában