Filmvetítés és vendégség a Napfény étteremben

2023.12.18. 20:00

Ajándék a zalaegerszegi gyermekotthon lakóinak

Filmvetítéssel, ajándékozással egybekötött vendégséggel várta a Zalaegerszegi Gyermekotthon lakóit a Zalaegerszeg Barátai Egyesület hétfőn délután. A szervezet immáron nyolcadik alkalommal lepte meg a család nélkül felnövő kis lakókat a városrészi Napfény Étteremben.

Mozsár Eszter

A gyermekeknek Bali Zoltán, Szilasi Gábor, Zimborás Béla és Horváth Gyöngyi, a Gyermekvédelmi Központ Zala Vármegye intézményvezetője nyújtotta át az ajándékokat.

Fotó: Mozsár Eszter

A karácsonyváró rendezvényen először Szilasi Gábor, a Zalaegerszeg Barátai Egyesület alelnöke, a térség önkormányzati képviselője köszöntötte a fiatalokat és a nevelőket. A koronavírus időszakában csupán ajándékokkal tudtak kedveskedni, az utóbbi három évben azonban újra személyes élményeket szerezhetnek a gyerekeknek. Idén ötvenegy csomagot nyújtottak át Bali Zoltán alpolgármesterrel, az egyesület elnökével együtt, a piros táskákban csokoládé, édesség lapult. A program során a gyerekek Szuper Márió meséjét nézhették meg, illetve a Napfény étterem jóvoltából finom pizzát lakomázhattak. A fiatalok rövid zenés-verses műsorral kedveskedtek a résztvevőknek.

Zimborás Béla, az Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Zala Vármegyei Kirendeltségének igazgatója a civil szervezetnek a több éve tartó nemes gesztust, az intézmények dolgozóinak pedig az egész éves munkát köszönte meg.

A Zalaegerszegi Gyermekotthon lakóit filmvetítéssel és vendégséggel várták a Napfény étteremben.
Fotó: Mozsár Eszter

Érdeklődésünkre Szilasi Gábor hozzátette, körzetében minden intézményben kisebb-nagyobb ünnepséggel készülnek. Advent első vasárnapján feldíszítették Landorhegy karácsonyfáját a VMK előtt. Ezen kívül Bazitán a helyi óvodásokkal együtt örültek a településrész díszének, Gálafejen pedig a hétvégén díszítették a karácsonyfát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában