Mézeskalács-készítő kiállítása

2023.12.06. 12:30

Adventi ünnepi napok Nagykanizsán

A Rozgonyi Tagóvoda nevelőtestülete hétfőn indította útjára Adventi ünnepi napok rendezvénysorozatát. Az eseményen Papné Kis Mária mézeskalács-készítő alkotásaiból nyílt kiállítás.

Benedek Bálint

Gáspárné Hans Katalin (balról) és Papné Kis Mária a mézeskalácsdíszek között Fotó: Szakony Attila

A rendezvény a tagóvoda Napocska csoportos gyermekeinek adventköszöntő népi játékával indult. Majd Gáspárné Hans Katalin tagóvoda-vezető köszöntötte a szülőket és a gyermekeket. Beszédében elmondta: négy héttel karácsony előtt kezdetét vette az év legszebb időszaka, az advent.

- Az adventi hetek az óvodánkban a karácsonyra való felkészülés jegyében telnek - folytatta. - A gyerekek megismerkednek az adventi ünnepkör szokásaival, hagyományaival, annak jelképeivel. A közösen elkészített koszorún minden héten meggyújtjuk a gyertyát, számoljuk a napokat, hogy mennyi van még vissza a várva-várt naphoz. A gyerekek az adventi naptárból minden nap húzhatnak valamit, ami lehet egy kedvenc mese, ének, vagy egy kis meglepetés. Az ünnepi készülődés meghitt pillanatai mellett lázas tevékenységek folynak a csoportokban, miközben ünnepi díszbe öltöztetjük óvodánkat.

Ezt követően nyílt meg Papné Kis Mária mézeskalács-készítő kiállítása az intézmény galériájában, ami december 20-ig tekinthető meg.

A tagóvoda programsorozatában lesz még meseelőadás, december 7-én (csütörtök) délután pedig adventi hangulatban eltöltött együttlétre várják a családokat, ahol a szülők gyerekeikkel együtt barkácsolhatnak, készíthetnek karácsonyi ajándékokat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában