A plébánia szervezésében

2023.12.03. 16:00

Adventi kézműves készülődés Szepetneken

A Királyi Pál Óvodával összefogva szombaton ünnepváró kézműves foglalkozásra invitálta Szepetnek lakóit a helyi plébánia. Az érdeklődők a délután folyamán adventi koszorúkat, illetve asztali és ajtódíszeket készíthettek.

Gyuricza Ferenc

Az adventi kézműves foglalkozás résztvevőinek egy része. A kép előterében balról Kocsis Dorka, jobbról Kocsis Józsefné

Fotó: Gyuricza Ferenc

A dél-zalai településen az idei már a második olyan alkalom volt, amikor a plébánia kezdeményezését követően szervezték meg az adventi kézműves foglakozást. Munkálatokhoz szükséges alapanyagok és eszközök egy részét szintén az egyházi szervezet biztosította, mellette számos önkéntes felajánlás révén teremtették elő a koszorúalapokat, fenyőágakat, tobozokat és díszeket. Az elkészült koszorúkat az első adventi hétvégéhez kapcsolódóan – már a vasárnapi szentmisén – Heiter Róbert Gottfried atya meg is áldotta a családok kérésére.  

A szepetneki Szent Őrzőangyalok plébánia szervezésében a következő hétvégén is lesz adventi ünnepi program. December 10-én vasárnap 16 órai kezdettel az eszteregnyei templomban a Szironta együttes mutatja be harangkoncertjét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában