A Kovács Károly városépítő programból finanszírozzák

2023.11.16. 18:30

Út- és járdarekonstrukció Zalaegerszegen, a Jókai utcában

Napközben forgalomlezárás mellett végzik a Jókai Mór utca Arany János utca és a Mikes Kelemen utcai parkoló bejárata közötti szakaszának rekonstrukcióját. A Kovács Károly városépítő program keretéből bruttó 36,3 millió forintot fordít a beruházásra Zalaegerszeg önkormányzata.

Antal Lívia

Balaicz Zoltán és Bali Zoltán a sajtótájékoztatón

Fotó: Antal Lívia

A Vizslapark melletti utcákban ez már a sokadik fejlesztés, hiszen itt már voltak közmű-rekonstrukciók, út- és járdafelújítások, több helyszínen fákat is ültettek, mondta Balaicz Zoltán a helyszíni bejáráson. A polgármester kiemelte, Bali Zoltán alpolgármester szervezőmunkájának köszönhetően mindez már úgy történt, hogy a felesleges bontást elkerülendő először a föld alatti közművek készültek el a szolgáltatók kivitelezésében. Az önkormányzat a közműfelújításokat szolgáló KEHOP-projektje megvalósítása során is egyeztetni szokott a szolgáltatókkal. A polgármester hangsúlyozta, reményeik szerint jövőre a költségvetés mozgástere már lehetővé teszi, hogy nagyobb összegeket tudjanak fordítani az arányos városfejlesztés jegyében tervezett beruházásokra.

A Jókai Mór utca ezen részébe napközben nem lehet behajtani a kivitelezés miatt
Fotó: Antal Lívia

Idén a Jókai Mór utca Arany János utcára csatlakozó részén 1200 méter hosszban cserélték újra a szennyvízcsatornát a KEHOP-projektben. A Kovács Károly városépítő programból támogatott jelenlegi beruházás során a Jókai Mór utca 162 méteres szakaszát állítják helyre és aszfaltozzák újra. A csapadékvíz-elvezetés érdekében a meglévők cseréje mellett két új víznyelőaknát építenek be, valamint felújítják a nyugati oldali járdát, mondta el a kivitelezés részleteiről Bali Zoltán alpolgármester.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában