Huszonnyolc gyermeknek tudnak majd helyet biztosítani

2023.11.15. 11:35

Új bölcsőde épül Keszthelyen

Új bölcsőde épül Keszthelyen, a beruházásra az önkormányzat uniós és hazai forrásból összesen 420 millió forintot nyert.

Péter B. Árpád

Új bölcsőde épül Keszthelyen, képünkön az épület udvar felőli látványterve. A gyerekek foglalkoztatását fedett teraszok szolgálják majd

Fotó: Önkományzat

A projektbemutatón Manninger Jenő polgármester emlékeztetett, Keszthelyen egy önkormányzati tulajdonú, 72 férőhelyes bölcsőde működik, s az évek óta tapasztalható férőhelyhiány csak új intézmény építésével orvosolható. Ez – az elnyert támogatás révén – a Kísérleti utcában létesül két csoportszobával, ezekben 28 gyermeket tudnak majd ellátni.

Manninger Jenő az új bölcsőde látványterve előtt
Fotó: Belovári András

Az épület, a pályázati elvárásnak megfelelően a Lechner Nonprofit Kft. mintaterve alapján készül. A barátságos környezet segíti majd a gyermekek érzelmi biztonságának megalapozását, emellett a bölcsőde az ember és a természet közötti kapcsolat megerősítésére is szolgál, tette hozzá a városvezető.

Ezt erősíti majd például, hogy a csoportszobák nagy üvegfelülettel, fedett teraszokon keresztül kapcsolódnak a kerthez, ez lehetővé teszi a szabadtéri foglalkozásokat erős napsütésben vagy akár esős időben is. Manninger Jenő elmondta azt is: az akadálymentesített óvoda udvarán játszókertet alakítanak ki és párakaput telepítenek.

Az új bölcsőde 420 millió forintból épül. Rodekné Hederics Erika és Manninger Jenő a sajtótájékoztatón
Fotó: Belovári András

Rodekné Hederics Erika, a Keszthelyi Városfejlesztő Nonprofit Kft. ügyvezetője hozzátette, az építési engedély megszerzése és a kivitelezői közbeszerzési eljárás után a munkák 2024 első félévében indulnak, s a tervek szerint az új óvoda decemberre elkészül. A gyermekek beíratására 2025 januárjától lesz lehetőség.

A szakember ismertette: a T-alakú épület utcai szárnyában kap helyet a fogadórész, s itt lesznek a nevelői és a kiszolgálóhelyiségek is. A hosszanti részben helyezkednek majd el a csoportszobák, illetve a hozzájuk kapcsolódó fedett teraszok, továbbá az öltözők és a gyermekfürdők.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában