Zaol podcast

2023.11.11. 13:00

Több mint 40 éve a gyűrűk urai – könyv született a majdnem 150 Körmend–ZTE összecsapásról

Szalay Balázs

A könyv szerzői: Németh Zsolt, Jóna István, Unger Richárd és Bóbics László

Fotó: Fehér Márk

A hazai férfi kosárlabda élvonal legnagyobb múltú párharcát, a Körmend–ZTE rangadók történetét, főbb szereplőit, eseményeit mutatja be az a könyv, amit nemrég vehettek a kezükbe a csapatok szurkolói és a sportbarátok. Az átfogó kötet nemcsak jegyzőkönyvek és egykori fotók tanúsága, hanem sok-sok résztvevő emlékei alapján összeállított írások gyűjteménye. Játékosok, edzők, vezetők, munkatársak, támogatók, szurkolók beszélnek a nagy rangadókról, a zalai és vasi párharcok hangulatáról. „A gyűrűk urai – kosárlabda El Clásico a Nyugat-Dunántúlon" című kiadványt ismerhetjük meg közelebbről a Zaol-podcast adásában.

Vendégünk Németh Zsolt, a könyv egyik szerzője, aki elsősorban a körmendi visszaemlékezéseket vetette papírra, de rengeteg fotóval is hozzájárult a kötet megjelenéséhez. A beszélgetésből kiderül, miért volt országosan elismert a két szomszédos város sportélete, mit jelentett Zalaegerszegnek és Körmendnek a kosárlabda, szó lesz a szerzőtársak, Bóbics László, Unger Richárd és Jóna István alapos kutatómunkájáról, valamint azt is megtudhatjuk, hogy fogadták a zalai és vasi szurkolók a közös kiadványt.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában