Mérföldkőhöz érkezett a projekt

2023.11.23. 09:30

Öt hektár erdőt telepítettek Garaboncon egy nap alatt

Igazi mérföldkőhöz érkezett a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) és a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság (BfNPI) erdőtelepítési projektje, írja honlapján az igazgatóság.

Zaol.hu

Forrás: BfNPI

Schneidler Viktor cikkében olvashatjuk: a MOME a létrehozandó új erdők segítségével lehetővé teszi a károsanyag-kibocsátásuk semlegesítését, és ebben az egyik partnere a BfNPI.

A Garabonc határában található terület vadkárelhárító kerítéssel történő körbekerítése, részleges talaj-előkészítése, és a facsemeték beszerzése után 200 elsőéves MOME hallgató, tanáraik, valamint a BfNPI erdész- és természetvédelmi szakemberei 5 hektár erdőt telepítettek 2023. november 17-én, egyetlen nap alatt. Az ültetés megkezdése előtt a hallgatók erdész szakemberektől rövid elméleti és gyakorlati ismertetőt kaptak a csemeték ékásós ültetésének technológiájáról, majd ültetőpárokba rendeződtek. 99 darab ékásóval 20 000 darab, kb. fél méteres mézgás éger került a földbe. A történet folytatódik a csemeték tavaszi megeredését követően a terület további gondozásával, erdőápolással, illetve a következő 5 hektár erdő telepítésével .

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában