A kormány kikéri az emberek véleményét

2023.11.30. 15:00

Nacsa Lőrinc Nagykanizsán beszélt a nemzeti konzultációról

A Nemzeti Konzultáció olyan sorskérdéseket tartalmaz, melyek meghatározhatják a következő éveinket, évtizedeinket, éppen ezért érdemes kitölteni – mondta szerdán este Nacsa Lőrinc, a KDNP frakcióvezető-helyettese.

Pásztor András

Nacsa Lőrinc az Egylet Pincében

Fotó: Szakony Attila

Az Egylet Pincében megtartott teltházas rendezvényen a politikus úgy fogalmazott: a Nemzeti Konzultáció kérdései más európai országok lakóit is foglalkoztatják, csak ott a politika nem kéri ki az emberek véleményét, kvázi a fejük fölött döntenek olyan kérdésekben, mint az energiaválság, a migráció, a gender-propaganda vagy éppen Ukrajna Európai Uniós csatlakozása.

A rendezvény elején Cseresnyés Péter, a térség országgyűlési képviselője szólt a Nemzeti Konzultáció fontosságáról, arról, hogy mindenki elmondhassa véleményét.

Nacsa Lőrinc elmondta: a magyar kormány úgy gondolja, fontos kikérni az emberek véleményét ezekben a kérdésekben, ezért is indítottak országjáró kampányt.

– Párbeszédet kell folytatni a választópolgárokkal, hiszen az ő életüket, az ő jövőjüket is befolyásolják ezek a kérdések – folytatta a politikus. – A Nemzeti Konzultáció keretében ráadásul lehetőség nyílik olyan egyetértési pontokat találni, olyan erős üzenetet küldeni Brüsszelnek, amelyben közösen fogalmazhatjuk meg, hogy kizárólag mi magyarok rendelkezünk az ország jövőjéről, illetve a saját sorsunkról – mondta a kanizsai közönségnek Nacsa Lőrinc. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában