Nagyléptékű turisztikai-gazdasági program

2023.11.18. 12:28

Megújul a hévízi gyógyfürdő, s megkezdődik a reptérfejlesztés

Hévíz a hazai turisztikai fejlesztések egyik kiemelt helyszíne lesz a következő években. A kormány döntése értelmében megújul a gyógytó, illetve megkezdődik a Hévíz-Balaton Airport modernizációja, átalakítása.

Péter B. Árpád

A kormány döntése értelmében teljesen megújul a gyógytó s a fürdőépület

Forrás: ZH

Ezt jelentette be Nagy Bálint államtitkár, országgyűlési képviselő és Papp Gábor, a fürdőváros polgármestere. Előbbi azt mondta: Hévíz világszínvonalú megújulását lehetővé tevő, átfogó egészségturisztikai fejlesztési tervet fogadott el a kormány.

– Ennek célja, hogy tavunk megújuljon, hiszen ez az ország egyik legfontosabb turisztikai helyszíne – szögezte le Papp Gábor. – Az épületet az elmúlt évtizedek bizony megviselték, mostanra elavult, így halaszthatatlan a felújítása. Ráfér, és megérdemli a modernizációt.

Forrás: ZH

A polgármester úgy folytatta, a kormány támogatásának köszönhetően a Tófürdő épülete visszakapja fénykori megjelenését, az új épület igazi kastélyként emelkedik majd ki a vízből. A Festeticsek előtt tisztelegve visszakapja a komplexum eredeti külsejét, miközben a 21. századnak megfelelő műszaki tartalommal születik újjá.

Nagy Bálint arról beszélt, ezzel párhuzamosan a térség egy másik régi vágya is teljesül, hiszen a nemzetközi turizmus felpörgetéséhez nélkülözhetetlen a Hévíz-Balaton Airport megújulása, s e beruházás is megkezdődik a következő időszakban.

Forrás: ZH

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában