Infrastrukturális fejlesztés a bocföldei temetőben

2023.11.24. 14:30

Megújították a ravatalozót és környezetét

Bocföldén teljesen újjáépítették a ravatalozót, amely előtt viszonylag nagy területen térköves területet hoztak létre, valamint új fákat ültettek. Többek között ezeket a munkálatokat tartalmazta a 42,5 millió forintba kerülő kivitelezés, amit pénteken adtak át.

Antal Lívia

Furján Gellért, Vigh László és Bakos Sándor az új ravatalozó előtt

Fotó: Antal Lívia

Az összköltségben 36,8 millió forintot tett ki a település önkormányzata által biztosított önerő, és 5,7 millió forintot a Magyar falu programon elnyert forrás. Bakos Sándor polgármester ismertette az adatokat, hozzátéve azt, hogy a Magyar falu programból már számos fejlesztést meg tudtak megvalósítani. A ravatalozó rekonstrukciója összetett feladatot igényelt, mert a régi elbontásával a két meghagyott falból kellett kiindulni, illetve el kellett forgatni az épületet 180 fokban, hogy a bejárata az új térkövezett térre nézzen. Erre azért volt szükség, hogy búcsúzó rokonok, ismerősök egy sík területen tudjanak állni a szertartás alatt, mert a régi bejáratnál csak lejtős terepen volt erre mód. A polgármester elmondta, a fehér virágzatú, nem nagy lombot hozó új fákat a Bocföldei Kertészet ajánlotta. Kicserélték a kavicsos útburkolatok felső rétegét, valamint új kavicsos járdaszakaszokat alakítottak ki. A temető északi oldalán megépítették a kerítést, és lakossági felajánlásból a régi kőkeresztet is felújították.

A két hársfa között álló kőkereszt megszentelése
Fotó: Antal Lívia

A Magyar falu program országszerte fellendülést hozott a kistelepülések számára. A négy évet már megélt, de tíz évre tervezett programban jövőre is írnak ki pályázatokat, segítve a települések fejlesztéseit, hangsúlyozta Vigh László országgyűlési képviselő.

A beszédeket követően Furján Gellért atya szentelte meg a felújított ravatalozót és kőkeresztet a bocföldei temetőben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában