Vendégszeretet, újborok megáldása, libavacsora

2023.11.12. 16:48

Márton-napi hagyományok Zalalövőn

A péntek esti kedvezőtlen időjárás miatt a lampionos libakorzó ugyan elmaradt, a többi programelemét azonban megtartották a két napos Márton-napi sorozatnak Zalalövőn. Pénteken az óvodások műsora mellett a civil szervezetek vendégszeretete, szombaton az újborok megáldása és a már hagyományos libavacsora várta az érdeklődőket.

Gyuricza Ferenc

A zalalövői Borostyán Óvoda és Mini Bölcsőde Szivárvány csoportjának műsora a péntek esti Márton-napi rendezvényen.

Fotó: Gyuricza Ferenc

A pénteki program házigazdája a Salla Művelődési Központ és Könyvtár volt, a helyi civil szervezetek pedig közreműködőként segítették a rendezvény sikerét, míg szombaton fordított szereposztásban zajlottak az események, akkor a Zalalövői Borbarát Kör Egyesület lépett elő főszereplővé. Galambos István, a civil szervezet elnöke lapunknak elmondta: a hagyományőrző rendezvény megtartásához a Nemzeti Együttműködési Alap pályázati támogatásával a Miniszterelnökség is hozzájárult.

Fotó: Gyuricza Ferenc

 - Az újboráldás régóta állandó programja egyesületünknek, idén mintegy húsz gazda hozta el borát, hogy Páli Zoltán plébános úr közbenjárásával Isten áldását kérjük rá – mondta Galambos István. – Szükség is van erre, hiszen problémákkal terhelt, nehéz évet tudhatunk magunk mögött, a sok eső, a késői virágzás, valamint a peronoszpóra és a feketerothadás is gátolta a gazdák munkáját. Ennek ellenére azt látjuk, a vörös borok már kezdenek beérni, s lassan a fehérek esetében is esedékessé válik a fejtés.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában