Az Alföldre utaztak

2023.11.08. 13:00

Közösségkovácsoló buszos kirándulás Nagybakónakról

Az önkormányzat nemrégiben buszos kirándulást szervezett a Bács-Kiskun vármegyei Hajósra. A dél-zalai településen élőket érdekelte a program, 55 fős csoport indult az Alföldre.

Benedek Bálint

A nagybakónakiak jól érezték magukat Hajóson, ahol kivételes vendégszeretet fogadta a társaságot

Forrás: ZH

A program első állomása a hajósi barokk kastély volt, ahol tárlatvezetéssel egybekötött látogatást tehettek a termekben, a földszinten pedig egy vadászati kiállítást tekinthettek meg. Majd a Hajósi Pincefalu felé vették az irányt: a hely mintegy 1300 löszbe vájt borospincéjével Európa legnagyobb egybefüggő pincefaluja, amely egyedülálló népi építészeti látnivalót kínál a látogatóknak. Az állandó kiállításon pedig megismerkedhettek a pincefalu kialakulásával, a helyi szőlőtermesztés és borkészítés hagyományos eszközeivel, s jellegzetes építészeti stílusukkal, szokásaikkal. A Pincenyitogató hétvégén ízletes borokkal, házi finomságokkal és a messze földön híres hajósi vendégszeretettel várták az érdeklődőket. A szabadprogram után pedig négytételes borkóstoló keretében bepillantást nyerhettek egy borház mindennapjaiba is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában