KOVÁSZ a községekben élők számára

2023.11.24. 12:01

Képzési programot indít a Zalai Falvakért Egyesület

Közösség, oktatás, változás, álom, szövetség. A szavakból összeálló mozaikszó szimbolikus jelentését zászlajára tűzve, azaz KOVÁSZ elnevezéssel indít támogató képzést a zalai falvakban élő, a közösségekben dolgozó, a helyiek számára fontos ügyek megoldásában részt vevők számára a Zalai Falvakért Egyesület, amely a feladathoz uniós forrásokat használhat. A kovász erjesztő tulajdonságát valósítja meg a programba bevont mentorok segítségével tréningeket, csapatépítési, képzési nyílt műhelynapokat, tanulmányutat ajánló sorozat, mely januártól valósulhat meg.

Arany Horváth Zsuzsa

Illusztráció a zalai tájról

Fotó: ZH

A KOVÁSZ program azokat szólítja meg és számít a részvételükre, akik helyi ügyek megoldásában terveznek kapcsolatot építeni, tudást szerezni a kistelepüléseken érzékelhető hátrányok előnnyé fordításához. 

Számos helyzet van, ami párbeszéddel, együttműködéssel előrelépést hoz a településen élők életébe, jobbá, élhetőbbé teszi a körülményeket. 

A következő kérdésekkel biztosan sok helyen tudnak azonosulni. Jó lenne egyesületet megalakítani vagy a meglévőt formába hozni? Számosan költöznek a faluba – jó lenne őket bevonni őket a programokba? Most költöztünk ide, szeretnénk részt venni a falu életében? Hogyan lehet az aktivitást erősíteni, tapasztalatokat megosztani, jó gyakorlatokat átvenni más községekből?  Honnan lehet például a kistelepülésen élő vakok és gyengénlátók vagy mozgásukban sérültek vagy fogyatékkal élők és családjaik lehetőségeiről tájékozódni? 

Mindezekhez ad módszertani kapaszkodót az Itthon Zalában, itthon Európában program. A résztvevők a faluért dolgozókkal együttműködve emelhetik a községben élők komfortérzet.

Hosszú Lajos Zalai táj című festménye
Fotó: ZH

A képzési programsorozatra a Zalai Falvakért Egyesület honlapján lehet jelentkezni még néhány napig. Az ”Itthon Zalában, Európában - Nők és fiatalok a közéletben, a helyi közösségekben” program a Közös Értékeink   pályázat alapján valósul meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában