Programajánló

2023.11.17. 08:30

Ezek a programok várnak ránk hétvégén Zalában

Zaol.hu

Vasárnap 11 órától rendezik a keszthelyi Festetics-kastélyban a hagyományos solymászati nyílt napot, amelyen bemutatók várják az érdeklődőket.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Nadeem Rahimi

Sólymok a kastélyban  
Vasárnap 11 órától rendezik a keszthelyi Festetics-kastélyban a hagyományos solymászati nyílt napot, amelyen bemutatók várják az érdeklődőket.

Operettgála a HSMK-ban 
"Cintányéros cudar világ...' címmel Erzsébet-napi operettgálát szervezett a kanizsai Sulyokné Nagy Erzsébet operetténekes. A Nagykanizsán a HSMK színháztermében pénteken 18 órakor kezdődő műsorban fellép Peller Károly és Szendy Szilvi, a Budapest Operett Színház művészei, valamint az algyői Parlandó énekegyüttes.

Országos énekverseny a Honvéd Kaszinóban 
Nagykanizsán a Honvéd Kaszinóban pénteken 10 órakor kezdődik a III. YourSong országos énekverseny. A szervező Kanizsai Fiatalok Közössége rendezvénye szombaton 10 órától folytatódik, a nevezők korosztályonként főként könnyű­zenei slágereket, musicalrészleteket, de népdalokat is énekelnek. A zárógálát szombaton 18 órakor tartják.

Népzenei verseny a zeneiskolában 
Nagykanizsán szombaton a Farkas Ferenc Zene- és Aranymetszés AMI-ban 10 órakor kezdődik a IV. Zalai regionális népzenei verseny. A jelentkezők gyermek és ifjúsági korosztályban, szólóhangszer, szólóének, énekegyüttes, hangszeres együttes és hangszeres-énekes együttes kategóriákban mérhetik össze tudásukat. A zsűriben Eredics Gábor és a kanizsai származású Vizeli Balázs, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem népzene tanszékének oktatói foglalnak helyet.

Hagyományőrző népdalkörök találkozója
Fityeházon szombaton 14 órától az önkormányzat, a helyi horvát nemzetiségi önkormányzat, a Fityeház Fejlődéséért Közalapítvány és a Fityeházi Hagyományőrző Népdalkör közös szervezésében a művelődési házban tartják a Hagyományőrző népdalkörök találkozóját. A műsorban fellépnek népdalkörök, de lesz néptánc és szólóénekesek is szórakoztatják a közönséget.

Horvát kórusok Szepetneken 
Szepetneken szombaton 17 órakor az önkormányzat és a horvát nemzetiségi önkormányzat szervezésében az iskola tornatermében rendezik meg a horvát kórusok találkozóját. A rendezvényen a köszöntőket követően 12 helyi és környékbeli fellépő áll színpadra. Többek között tamburazenekarok, asszonykórusok és tánccsoportok adnak műsort.

Erzsébet-nap 
Erzsébet-napot tartanak a zalaegerszegi Göcseji Tudásközpontban november 19-én, vasárnap 7-12 óráig. A rendezvényen Szent Erzsébet csodáiról mesél 10 órakor Sümeginé Horváth Anita. Az eseményen „Szent Erzsébet kosarából” különleges, erre az alkalomra, egyedi recept alapján sütött Erzsébet-kenyér kóstolható és vásárolható. A Göcseji Tudásközpont adománygyűjtést szervezett november 15-e és 19-e között (aznap vasárnap 10 óráig még vihetők adományok). Használt, de jó állapotú ruhaneműket, használati tárgyakat, könyveket, játékokat, informatikai és elektronikai eszközöket, írószereket és édességeket gyűjtöttek nehéz helyzetű általános iskolások számára. Az adomány átadására 11 órakor kerül sor. Az Erzsébet-napon helyitermék-vásár, bolhapiac, és a tudásközpont emeletén Sabo Marija és Flisar Doroteja, a lendvai Magyar Nemzetiségi Művelődési Intézet két kézművesének vesszőből, szalmából és csuhéból készített használati és dísztárgyai is várják a látogatókat.

Országos trombitaverseny 
November 18-án, szombaton 9 órától folytatódnak a XVI. Országos Lubik Imre Zeneiskolai Trombitaverseny korcsoportonkénti fordulói Zalaegerszegen, a Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben. A Belügyminisztérium által általános iskolások körében meghirdetett és a zalaegerszegi Pálóczi Horváth Ádám Alapfokú Művészeti Iskola által rendezett versenyt csütörtök este nyitották meg, és vasárnap 9 órakor zárják az ünnepélyes eredményhirdetéssel, díjkiosztóval és hangversennyel. 

Jótékonysági műsor 
A zalaegerszegi Jézus Szíve Ferences Plébánia karitászcsoportja jótékonysági műsorra invitálja az érdeklődőket november 19-én, vasárnap 15 órára a Jézus Szíve Ferences Templomba. A rendezvényen fellép a gellénházi Szent István Katolikus Plébánia kórusa, Nagy Tamás atya orgonakíséretében, továbbá a Liszt Ferenc vegyeskar, Gróf Lilla és Timár Levente, Bujtor Anita, Antal Nimród, Barnabás testvér tanítványa Esztergomból, valamint H. Horváth Gyula.

Illyés-hét 
Folytatódik az Illyés-hét programsorozata Hévízen. November 17-én, pénteken 17 órától a művészeti iskola zenei tagozatának növendékei adnak hangversenyt, szombaton 18 órától pedig jótékonysági alapítványi bált rendez az intézmény.

Távcső filmklub
A 2015-ben készült A stanfordi börtönkísérlet című filmet láthatják az érdeklődők pénteken 19 órától a keszthelyi Balaton Színház Távcső filmklubjában. A vetítést elemző beszélgetés követi.

Voyagers-kiállítás
Horváth Csongor Gergő képzőművész festményeiből nyílik kiállítás Voyagers – Utazók címmel pénteken 18 órakor a vonyarcvashegyi művelődési házban. A tárlatot Pali Róbert polgármester köszöntője után Balázsy Mária Éva újságíró nyitja meg.

Kolbászoló
Szombaton rendezik a hagyományos Vonyarcvashegyi Kolbászolót. A disznóvágás fogásait 9 órától mutatják be az érdeklődőknek, majd elkezdődik a kolbásztöltő verseny, déltől pedig már toros finomságokat lehet kóstolni. A nap során a vendégek láthatják mások mellett Laci betyárt, a Gin Tonic zenekart, Josh és Betti duóját, végül DJ Szunyog szórakoztatja a publikumot. Az esti program a Fregatt bárban és a Magyar tenger diszkóban zárul.

Zongorahangverseny
A Duo KlaviArt, vagyis Bizják Dóra és Zentai Károly Mesterművek 4 kézre című zongorahangversenyét láthatják és hallhatják az érdeklődők a keszthelyi Festetics-kastély északi szárnyában szombaton 18 órától. A programban Mozart- és Schubert-darabok szerepelnek.

Szvitlana krédója
Csesztregen pénteken 17 órakor a Kerkai Házban mutatja be a helyi származású Doma Péter a Szvitlana krédója című könyvét. A szerzővel Fülöp András történész beszélget.

Pincejárás
Szombaton Nován az Alsó-hegyen tart Márton-napi borszentelést, újbormustrát és pincejárást a Novai Borkultúráért Egyesület 10 órától.

Táncház
Szombaton 19 órakor Nován a művelődési házban tart Erzsébet-napi táncházat a Göcsej Szíve-Java Néptáncegyüttes a Harangláb Együttes közreműködésével, magyarbődi táncokat tanít Gyenese Krisztián néptáncoktató.

Emléktáblát avatnak
Bázakerettyén, az egykori iskolaépületen pénteken 14 órakor emléktáblát avatnak. A község egykori olajos emlékhelyeit a Bázakerettye Jövőjéért Közhasznú Alapítvány, valamint a Bázakerettyei Olajipari Nyugdíjas Klub Egyesület közös kezdeményezésére jelölik meg ily’ módon.

Horgászverseny
Pusztaszentlászlón szombaton rendezi meg a VI. Pergető Horgászversenyét a helyi Haladás Horgász Egyesület. A program hét órakor kezdődik a regisztrációval, a verseny 8 és 13 óra között zajlik. Az eredményhirdetést várhatóan 14 órakor tartják.

Teljesítménytúra
Petrikeresztúron szombaton pótolják azt az őszi göcseji teljesítménytúrát, ami korábban a kedvezőtlen időjárás miatt elmaradt. A résztvevők három táv – 25, 16 és 7 kilométer – közül választhatnak.

Zenés irodalmi est
Letenyén, a Fáklya Művelődési Ház és Könyvtárban szombaton 17 órától Földes László Hobo mutatja be Halj meg és nagy leszel című zenés irodalmi estjét.

Jótékonysági vásár
Szepetneken, a Szent Őrzőangyalok plébániatemplomban a vasárnap 16 órakor kezdődő Erzsébet-napi ünnepi szentmisét követően jótékonysági vásárt tartanak, a kedvezményezett a karitász.

Perecfesztivál
Hármasmalomban, a muravidéki település faluotthonában vasárnap rendezik meg a III. Muravidéki Perecfesztivált, amely 13 órakor a minősítésre benevezett perecek leadásával kezdődik. 14 órakor kulturális műsorral folytatódik a program, míg a perecsütő verseny és a minősítés eredményhirdetése 15 órakor lesz.

Kötetbemutató
Dobronakon, a muravidéki település művelődési házában vasárnap 15 órakor tartják a szlovéniai magyarság jeles személyiségeit bemutató Hétköznapi hősök című sorozat 3., 4. és 5. kötetének bemutatóját.

Márton-nap
Zsitkócon, a muravidéki település faluotthonában vasárnap 12 órakor mustszentelővel egybekötött Márton-napi rendezvényt tart a Gyöngyvirág Kultúregyesület.

Koncertek, zenés partik
Zalaegerszegen, a VMK Cafféban szombaton 19.30-tól a Lenkke, majd az Analog Balaton mutatja be programját. A Mama Africában szombaton Miller zenél. A Mimosa Lounge szombat esti partiján Sterbinszky és LaDisco áll a lemezjátszók mögött. Az Angels Clubban szombaton a Fáraó bulizenekar játszik, a sztárvendég az MC Hawer és Tekknő formáció.
Nagykanizsán, a Plakátház Kultúrkocsmában pénteken 21 órától Bali Miklós szórakoztatja a jelenlévőket. A Rush Clubban ma Chriss Jay, Rick Wayne, Patrick és Strikz keveri a zenét. A Kanizsa Clubban szombaton a Zero bulizenekar tartja születésnapi partiját. Keszthelyen, az Ánizs Caféban pénteken 20 órától Rudán Joe ad koncertet.
Letenyén, a Happy Bike Kerékpáros Központban péntek este Bárány Attila, Fábián Martin és Paul Junior lesz a hangulatfelelős. Vonyarcvashegyen, a Magyar Tengerben szombaton Pixa, Silverman és D.J. Szunyog lép fel.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában