Akadálymentesítették az egész szakaszt

2023.11.22. 13:30

Elkészült Zalaegerszegen a Pálóczi utca déli oldalának járdafelújítása

Teljes egészében megújult Zalaegerszegen a Pálóczi Horváth Ádám utca déli oldalán a járda. A teljes ráfordítás meghaladta a bruttó 14,5 millió forintot. Minderről Orosz Ferencné, a településrész önkormányzati képviselője tájékoztatta a sajtót szerda délelőtt.

Mozsár Eszter

Szabó János és Orosz Ferencné a sajtótájékoztatón a Pálóczi Horváth Ádám utcában. Fotó: Mozsár Eszter

A Köztársaság és a Hegyalja utca között teljes egészében, azaz összesen 310 méter hosszan újult meg a járófelület. A Zala-Müllex által kivitelezett beruházás az arányos városfejlesztés részeként valósult meg. Orosz Ferencné az előzményekről szólva elmondta, botlásveszélyes és töredezett volt a járda, amit az itt élőkön kívül az iskolába és óvodába igyekvők használnak rendszeresen. A fejlesztés első ütemét 2021-ben fejezték be, akkor 106,5 méteres szakasz újult meg, a teljes kivitelezéssel a közelmúltban, október végén végeztek.

- Tervben volt az is, hogy esetleg erre közlekedik majd a 19-es járat, ám ezt elvetették. Így a teljes felújítás során a buszmegállót is megszüntette a kivitelező – mondta Orosz Ferencné.

A képviselő hozzátette, szeretnék, ha a közeljövőben az utca északi részének járdája is megújulhatna, ott leginkább az idősebb fák gyökerei nyomták fel az aszfaltot.

Szabó János közútkezelő szakreferens hozzátette, a felújítás a társasházak felé és az út felé vezető szakaszokat is érintette. Mindhárom ütemben figyelembe vették az akadálymentesítést, így kerekes székkel, babakocsival ugyancsak kényelmesebben lehet közlekedni ezen az oldalon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában