Védőnői tanácsadót építettek

2023.11.28. 19:00

Bővült a sármelléki egészségház szolgáltatásainak sora

Védőnői tanácsadóval bővült Sármellék egészségügyi központja. Erre az önkormányzat 60 millió forint támogatást kapott a Top-programból.

Péter B. Árpád

Hatvanmillió forintból bővült az egészségügyi központ. Horváth Tibor és Nagy Bálint a bejáráson

Fotó: Halász Gábor

Horváth Tibor polgármester elmondta, a tanácsadó kialakítása mellett orvosi, fogorvosi és védőnői eszközöket szereztek be, hogy fejlesszék a település egészségügyi ellátását. Az egészségházban eddig három orvosi rendelő és fitneszterem működött, a most elkészült szárnyban tanácsadó és vizsgáló helyiséget, terhesgondozót és irodát alakítottak ki, s mindez akadálymentesen megközelíthető. Ennek érdekében rámpát építettek, a telken pedig parkolót alakítottak ki.

Sármellék lakói számára hozzáférhető az egészségügyi alapellátás, a rendszer jól kiépített és biztonságosan üzemel – szögezte le Horváth Tibor. – A háziorvosok minden nap fogadják a hozzájuk fordulókat, a fogorvosi szolgáltatás pedig heti négy alkalommal biztosított, s mindemellett a védőnői és az iskola-egészségügyi ellátás is helyben elérhető.

Fotó: Halász Gábor

Nagy Bálint közlekedési államtitkár, a térség országgyűlési képviselője kiemelte: a magyar kormány vidékfejlesztési politikájának az a lényege, hogy nem érheti hátrány a kisebb településen élőket, éppen ezért szükséges a szolgáltatásokhoz kapcsolódó infrastruktúra fejlesztése is.

Az elmúlt években a kormány erre külön programokat dolgozott ki, és szinte nincs olyan település, ahol ne újultak volna meg a közintézmények, ne épültek volna utak, járdák, játszóterek – folytatta Nagy Bálint. – A sármelléki beruházás eredményeként még teljesebbé vált a településen az egészségügyi és szociális szolgáltatásokhoz való hozzáférés, továbbá javult a hátrányos, illetve halmozottan hátrányos helyzetű, valamint fogyatékossággal élő gyermekek ellátásának minősége is.

A védőnői szolgálat mostantól korszerű körülmények között működik
Fotó: Halász Gábor

A sármelléki fejlesztéshez szükséges forrást a Pénzügyminisztérium biztosította a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program részeként, hivatalosan: az egészségügyi alapellátás infrastrukturális fejlesztésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában