Helyi közélet

2023.11.26. 17:00

Bemutatkozási lehetőség a tehetséges növendékek számára Nagykanizsán

Szombaton rendezte meg hagyományos őszi hangversenyét a Farkas Ferenc Zene- és Aranymetszés Alapfokú Művészeti Iskola támogatására létrejött Kanizsai Zeneiskoláért Alapítvány. A Hevesi Sándor Művelődési Központban megtartott koncerten az intézmény 630 növendékéből közel 180-an léptek színpadra.

Gyuricza Ferenc

Fotó: Gyuricza Ferenc

Az esemény kapcsán Baráth Adrien igazgató úgy fogalmazott lapunknak: ez az a hangverseny, amely lehetőséget nyújt arra, hogy az intézmény tehetséges növendékei bemutathassák tudásokat a szülők és a város zenét kedvelő közössége előtt. A koncert ugyanakkor nem öncélú, hiszen annak bevételét az alapítvány kapja, amely egyrészt magát az iskolát, ugyanakkor a város kulturális rendezvényeit is támogatja.  

- Nagyon jó a külsős kapcsolatrendszerünk, ezt jelzi többek között az is, hogy a konferelást egy szülő, Varga Tünde vállalta el – folytatta az intézmény vezetője. – Az év hátralévő időszakában is lesznek még fontos rendezvényeink, december elején egy Diótörő előadást láthat tőlünk a közönség, majd december 22-én a Kanizsa Big Band már hagyományos év végi jazz koncertjét rendezzük meg, amire mindig hívunk neves vendégelőadót. Ezúttal az énekes Micheller Myrtill lép majd fel velünk.  

A szombati koncerten nyolc műsorszámot láthatott a közönség, amelyek jól reprezentálták az iskola széles körű művészetoktatási tevékenységét. A fellépők között olyan növendékek is voltak, akik első alkalommal állhattak ki nagyobb nyilvánosság elé. Baráth Adrienn szerint számukra különösen fontos jelentősége van a szereplési lehetőségnek, hiszen az együttesek tagjaiként csoportosan, a társaikkal közösen élhetnek át sikerélményt, s ez pozitív hatást gyakorol későbbi művészeti munkásságukra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában