Testületi ülést tartottak

2023.11.30. 11:00

Adóemelés és menetrend módosítás Lentiben

Lentiben a legutóbbi soros önkormányzati ülésén autóbusz menetrend módosításról, valamint a helyi adókról is tárgyalt a képviselő-testület.

Korosa Titanilla

Forrás: Shutterctock

A Volánbusz Zrt. még november elején arról tájékoztatta az önkormányzatot, hogy 2023. december 10-től menetrend módosítások bevezetését kezdeményezi az Építési és Közlekedési Minisztériumnál. Az elfogadott változtatás a 6553 számú Lenti-Csömödér-Nova helyközi járatot érinti. Ezen az autóbuszvonalon a Lenti autóbusz-állomásról munkanapokon 18 órakor induló, Csömödéren át Nováig közlekedő járat kihasználatlansága miatt továbbiakban Csömödér-Páka vasútállomás érintése nélkül közlekedik. A járat Csömödér iskolánál vesz csatlakozást a Páka felől 18:13 órakor érkező, Csömödér-Páka vasútállomásig közlekedő autóbusztól.

Felülvizsgálták az ülésen a helyi adórendeletet is, majd arról határozott a képviselő-testület, hogy a magánszemély kommunális adója a jelenlegi 10 ezer forintról 12 ezerre, az építményadó mértéke pedig a négyzetméterenkénti 600 forintról 650-re emelkedik a következő évtől. A többi adónem mértéke nem változott és a mentességek körét sem bővítették.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában