Újrahasznosított anyagból készültek a Varázsházikók

2023.11.23. 14:30

A zalaegerszegi Napsugár utcai óvodások nyerték a versenyt

Több mint hatvan pályamű érkezett az Etalon Zala 2022/2023-as tanév Varázsházikó programjára. A kétfordulós verseny győztesének, a zalaegerszegi Napsugár úti óvoda vezetőjének csütörtökön adta át jelképesen a kulcsot Szűcs Róbert, a cég egyik tulajdonosa.

Mozsár Eszter

Pénzesné Horváth Éva átveszi a kulcsot Szűcs Róberttől.

Fotó: Mozsár Eszter

Az ünnepségen először az óvodások műsorát tekintették meg, majd Gecse Péter alpolgármester szólt a város környezetvédelmi célkitűzésiről. Bognár Ákos városrész önkormányzati képviselő ugyancsak megköszönte az óvodák, iskolák környezetvédelmi nevelését. Szűcs Róbert emlékeztetett, hogy közel tíz évvel ezelőtt indult CSR Hungary-díjas programjuk. Idén a megye 30 településéről 60 pályamű érkezett. Az első körös online verseny legjobbjai 20-50 ezer forintos iskolakezdési utalványt kaptak. A második részben az ötfős zsűri a zalaegerszegi Napsugár úti óvoda Halacska csoportját találta a legjobbnak, így a cég 20 éves jubileuma alkalmából dupla összegű, azaz 2 millió forint értékű fejlesztést nyertek.

A Halacska csoport nyertes műve. 
Fotó: Mozsár Eszter

Pénzesné Horváth Éva tagóvoda vezető elmondta, másodszor nyertek a versenyen, nagyon aktívak a gyerekek és az őket segítő szülők, óvónők. A támogatásból ősszel a régi beltéri ajtókat cserélhették le.

A legszebb Varázsházikókból a közeljövőben ismét kiállítást rendeznek a Mindszentyneumban, hangzott el az átadón.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában