Jól alakulnak a foglaltsági adatok Hévízen

2023.11.30. 18:30

A testület csak a vendégeket terhelő adót emelte meg a fürdővárosban

Jövőre az idegenforgalmi adó mértéke 680 forint lesz Hévízen, így döntött a képviselő-testület, miután kikérte a turisztikai szereplők véleményét is.

Péter B. Árpád

Papp Gábor (középen): A helyieket érintő adók mértékén nem emelt a testület

Ez nem a helyieket, hanem a vendégeket terheli, s fontos bevétele a városnak, emelte ki az ülés után Papp Gábor polgármester, hozzátéve: más adókat nem emelt a testület.

– A települési támogatások mértékét átlagosan mintegy 20 százalékkal növeltük, s ezzel együtt a határokat is megemeltük, ennek eredményeként az eddigieknél jóval többen igényelhetnek majd pénzbeli segítséget az önkormányzattól – ismertette a város első embere.

Papp Gábor arról is beszélt, most fejeződik be a Top-forrásból finanszírozott, a csapadékvíz-elvezetést megoldó beruházás a Babochay utcában, illetve a Zrínyi utcán s a múzeum mögötti területen. E projekt műszaki átadás-átvétele a napokban véget ér, s kisebb javítások, esetleg pótmunkák után lezárul az 50 millió forintos projekt.

A testület úgy döntött: az idei közmeghallgatást december 15-én, pénteken tartják a fürdővárosban. A képviselők e napon 8 órától üléseznek, 9 órától pedig a helyieké lesz a szó, akik előzetesen írásban, illetve a helyszínen is feltehetik a várost érintő kérdéseiket.

– Bármilyen módon kérdezhetnek a hévíziek: behozhatják felvetéseiket a hivatalba, ímélben is fogadjuk ezeket, de akár a titkárságon is elmondhatják azt, amiről információt szeretnének kapni. Ezekre minden egyes esetben írásban válaszolunk, úgy ahogyan az eddigi évek során mindig megtettük – mondta el Papp Gábor.

A polgármester lapunk kérdésére elárulta: jól alakulnak az ünnepi időszak foglaltsági adatai, s már január első hetére is jelezték érkezésüket vendégek, sőt: nyári időpontok is láthatók a rendszerben. A városvezető megjegyezte: a szolgáltatók nem tudnak annyira előretervezni, mint korábban, ugyanis megváltoztak a szokások, ma már az emberek jó része csak néhány héttel, esetleg nappal az utazása előtt foglal szállást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában