2023.11.07. 18:37
A nagykanizsai kórház csapata is bejutott a döntőbe
Nagykanizsai csapat is bekerült az október utolsó hétvégjén rendezett 2023-2024. évi Közétkeztetési Szakácsverseny döntőjébe, amelyről a Nébih számolt be honlapján.
Húsmentes menüt kellett készíteni
Forrás: NÉBIH
A verseny témája idén a Fenntartható közétkeztetés – húsmentes menü volt. Budaörsön a Metro Gasztroakadémián 17 csapat mérette meg tudását az elődöntőn, köztük a nagykanizsai kórház csapata.
A versenyen 4 fős csapatok vettek részt egy irányító, egy szakács és két segítő csapattaggal. A feladatuk egy húsmentes, háromfogásos, felnőtt ebéd elkészítése volt, melyet kötelező alapanyagok (rögös túró, mélyalmos tojás, alma és cékla) felhasználásával, 4 óra alatt, nettó 850 Ft/ fő nyersanyagértékben kellett teljesíteniük. A versenyen tilos volt bizonyos alapanyagok használata, így a csapatok édesítőszert, ízfokozót, élelmiszer-színezéket nem használhattak fel. Az eseményen kiemelt figyelmet kapott az élelmiszerbiztonság is, melyet a konyhai zsűri külön értékelt. A kihívás egyik fő kritériumának megfelelően olyan ételeket kellett készíteni, melyek egy átlagosan felszerelt, közétkeztető főzőkonyhán akár többszáz fogyasztónak is elkészíthetőek.
A döntőbe 12 csapat jutott be, köztük a nagykanizsai kórház csapata.