A szépkorúakat köszöntötték

2023.11.06. 15:20

A közösség összetartó erejét mutatták meg a vaspöriek

A szépkorúak ünnepe nem korlátozódhat egyetlen napra, az időskorúakat állandó figyelem kell, hogy övezze, s nemcsak családi, hanem közösségi szinten is. Vaspör polgármestere, Fülöp Imre Loránd fogalmazott így szombaton, amikor a község szépkorú lakóit köszöntötték az északnyugat-zalai településen.

Gyuricza Ferenc

Fülöp Imre Loránd az önkormányzat ajándékát nyújtja át Kovács Istvánnénak

Fotó: Gyuricza Ferenc

A faluházban megtartott rendezvényen a helybéli gyermekek adtak műsort, majd az önkormányzat megajándékozta, illetve meg is vendégelte az ünnepelteket. Köszöntőjében a község polgármestere a fentieken túl arról beszélt, hogy napjaink változó világában is vannak állandó értékek, amik szemünk előtt kell, hogy lebegjenek. Ezek közé tartozik a szeretni tudás, a türelem, a tisztelet vagy a megértés, de a személyes kapcsolatok és a közösség összetartó ereje is. Vaspör önkormányzata ennek jegyében igyekszik minden évben megteremteni annak lehetőségét, hogy a falu közössége – megfeledkezve a napi gondokról – vidám hangulatban tudjon együtt tölteni egy kis időt, s a beszélgetések során a fiatalabb generációk tagjai köszönetüket fejezzék ki az idősebb lakóknak mindazért, amit a családjukért, a faluért és egymásért tettek.  

- Az olyan események, mint amilyen a mai, lehetőséget teremtenek számunkra, hogy a köszöntés a hála és a köszönet kifejezésével párosuljon – mondta a polgármester. – Az önöktől kapott értéket, tudást és élettapasztalatot akkor becsüljük meg igazán, ha továbbvisszük, s majd ha eljön az ideje, mi is tovább adjuk az utánunk jövő generációk tagjainak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában