Zaol podcast

2023.11.08. 19:00

A digitális kihívásokra az elsők között reagáltak a nagykanizsai óvodák

A Nagykanizsai Központi Óvoda intézményvezetőjével, dr. Némethné Kovács Edittel beszélgettünk a mai, Alfa-generációhoz tartozó gyerekekről, akiket össze sem lehet hasonlítani, s talán nem is szabad az évtizedekkel ezelőtti fiatalsággal.

Benedek Bálint

A Nagykanizsai Központi Óvoda intézményvezetőjével, dr. Némethné Kovács Edittel beszélgettünk

Fotó: Benedek Bálint

- Ők már egy olyan világba születtek, melyet többnyire a digitalizáció irányít, felgyorsult az élet és az elcsendesedés már nem trend - mesélte. - A bejövő gyerekek igényeire, szükségleteire és a fejlődési adatokra épül az óvodai nevelés folyamata. S van egy Alfa-generáció, amely gyorsan, a digitális világban jól funkcionál és nehezen képes az elmélyedésre. Tradicionális óvodai nevelési rendszerünk "megdöccent". Ekkor kiváló kollégáimmal elgondolkoztunk azon itt Nagykanizsán, hogy erre minél előbb reagálni kell, vagyis igazodni a gyerekekhez.

Dr. Némethné Kovács Edit beszélt még alapvető elveikről, a küldetéstudatukról, de szó esett sikeres pályázataikról és arról a szinte országos hírű kohézióról, ami összetartó közösséggé kovácsolta csapatukat. A jövőben szeretnének még erősebb és jobb bázissá válni, s a szülőkkel egyetértésben nevelni a gyerekeket.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában