„Tollas barátunk a bagoly”

2023.11.28. 14:42

A baglyok védelméről tartottak interaktív előadást a zalaegerszegi könyvtárban

Arany Horváth Zsuzsa

Schneider Zoltán Hérával, a gyöngybagollyal a landorhegyi iskola diákjai körében

Fotó: Pezzetta Umberto

„Tollas barátunk a bagoly” címmel hallgattak szemléletes, interaktív előadást a Zalaegerszegi Landorhegyi Sportiskolai Általános Iskola 3. osztályos tanulói a József Attila Városi Tagkönyvtárban kedden délelőtt. Az orosztonyi székhelyű Gyöngybagolyvédelmi Alapítvány munkatársa, Schneider Zoltán biológus közel egy órában – az általános tudnivalókon túl – kiemelte a hangtalanul repülő ragadozómadarak, a gyöngybaglyok ismérveit, tulajdonságait, és élő madárral való ismerkedés lehetőségével is megörvendeztette a gyerekeket.

Fotó: Pezzetta  Umberto

A természetvédelmi szakember kitért e fokozottan védett madár alfajaira, speciális költési helyeire, táplálkozására és jellegzetes tollazatára, melyeket a lelkes kisdiákok számára a Héra nevű gyöngybagoly részvételével színesített. Az alapítvány munkatársai a csácsi és a kertvárosi tagkönyvtárban is bemutatták a bagoly madárfaj jellegzetességeit. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában