Zaol podcast

2023.10.06. 07:00

Zakatoló természetjárás – oktatókocsin ülve barátkozhatnak a kicsik a Lenti környéki erdők lakóival

"Fedezd fel az erdőt az erdészekkel!" - ez a jelmondata az idei évben az Erdők Hete eseménysorozatnak, amely a hazánk területének egyötödét borító erdőállomány páratlan gazdagságát hivatott megismertetni a nyilvánossággal.

Szalay Balázs

Fotó: Zakatoló Erdészeti Erdei Iskola

 A vezetett túrák, terepfoglalkozások, játékos vetélkedők mellett ma már erdei koncert, sportverseny, nyílt nap és különféle akciók is színesítik a kínálatot. Az Erdők Hete 2015-ös nyitórendezvényét Csömödéren tartották, akkor a fenntartható erdőgazdálkodás volt a téma. A Lenti környéki intézmények azóta is minden évben csatlakoznak az eseménysorozathoz, az Erdei Vasút mellett például a Zakatoló Erdészeti Erdei Iskola szervez érdekes ismeretterjesztő előadásokat és izgalmas túrákat.

Az Erdők Hete rendezvényeivel szinte egy időben zajlik az Állatvédelmi Témahét is, melyet a gyermekek szemléletformálására hívtak életre tavaly. A programok a kicsik tudásának kiszélesítését, empatikus képességeik magasabb szintre emelését hivatottak elősegíteni. Az állatbarát szemlélet fejlesztését az október 15-éig zajló Témahét eseményei szolgálják Zalában is.

Mindkét fontos akcióhoz csatlakozott a Zakatoló Erdészeti Erdei Iskola, amelynek vezetője a Zaol-podcast mai adásának vendége. Molnárné Vitális Anikóval az ünnepi hetek zalai eseményeit soroljuk.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában