Háziorvosi ellátás

2023.10.30. 19:00

Változás az ügyeletben Zalaszentgrót is

November 1-től Zalaszentgrótin is átveszi az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) a gyermek és felnőtt háziorvosi ügyeleti ellátás működtetésével kapcsolatos teendőket.

Zaol.hu

 Az ellátás biztosítása az Országgyűlés egy korábbi döntése alapján kerül ki az önkormányzat kötelezően ellátandó feladatai közül.  Az új rend szerint a háziorvos és házi gyermekorvos részvételével működő ügyeletet hétköznap 16-tól 22 óráig, hétvégén és ünnepnapokon reggel 8 órától 14 óráig az Országos Mentőszolgálat biztosítja. A fennmaradó idősávokban, tehát hétköznap 22 óra és másnap reggel 8 óra között, valamint hétvégén 14 óra és reggel 8 óra között a sürgősségi ügyeleti rend szerint vesz részt a folyamatos betegellátásban.  Október 26-ai ülésén a zalaszentgróti képviselő-testület ennek megfelelően módosította dr. Debreczi Szerén, dr. Tóth Mária, dr. Arányi István, dr. Szántai Gábor, dr. Pőcze Attila és dr. Belák Péter ellátási szerződését: esetükben november 1-től nem 7-től 15 óráig, hanem 8-tól 16 óráig tart majd a rendelkezési/készenléti idő, közölte a Grótinfóban Baracskai József polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában