Tematikus hét

2023.10.31. 16:02

Tökfaragó csapatverseny Becsehelyen

Pásztor András

A csapatok nagy elánnal vetették bele magukat a tökfaragásba

Fotó: Szakony Attila

A településen működő Kivi Szolgáltató Központ szervezésében kedden harmadik alkalommal rendeztek tökfaragó versenyt fogyatékkal élők és pszichiátriai betegek számára. Sólyom Éva, a szolgáltató központ igazgatója elmondta: tulajdonképpen egy egész tematikus hetet szerveztek a becsehelyi lakóotthonban élő ellátottak számára, melynek utolsó programja volt a tökfaragó verseny.

A rendezvényre egyébként a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Zala Vármegyei Kirendeltsége által fenntartott intézményekből, Lentiből, Nagykanizsáról, Zalaapátiból, sőt két somogyi településről, Segesdről és Kéthelyről is érkeztek gondozottak.

– Fontos számunkra, hogy a lakóotthonokban élő ellátottak integrálódjanak az adott településen, s úgy gondolom, Becsehelyen ezt sikerült megvalósítani, melyre bizonyíték, hogy a helyi önkormányzattal együttműködve  a faluházban tudtuk megrendezni a programot – fogalmazott Zimborás Béla, a zala vármegyei kirendeltség igazgatója.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában