Az év munkájának „gyümölcsét” ünnepelték

2023.10.08. 12:00

Szüreti felvonulás és vigasság Csonkahegyháton

Feldíszített lovas kocsival és traktorokkal vonultak végig szombaton délután Csonkahegyháton, ahol több megállóban finom falatokkal, italokkal várták az érkezőket. A rendezvény később néptáncegyüttesek műsorával és zenés mulatsággal zárult.

Mozsár Eszter

Feldíszített járművekkel vonultak végig az utcán Csonkahegyháton. Ezt a teherautót Kustán Gyula polgármester vezette. Fotó: Mozsár Eszter

A helyiek először a település központjában találkoztak, ahol mintegy százan ültek fel az átalakított járművekre. Indulás előtt a bíró és bíróné társaságában a kisbíró hirdette ki az aznapi tudnivalókat. Ahogy Kustán Gyula polgármester fogalmazott, csupán erre a vidám napra adták át számára a hatalmat. A község első embere emlékeztetett, immáron tizenkettedik alkalommal kerekedett fel a falu apraja-nagyja, hogy ily módon ünnepelje a szőlő betakarítását.

A rendezvényen Vigh László országgyűlési képviselő ugyancsak jó szórakozást kívánt a résztvevőknek, miközben arról szólt, hogy a tavasszal induló szőlőhegyi munkák méltó lezárása az őszi vigasság, ami egyben az egész éves szorgos munkát dicséri. Ezen kívül megköszönte azt, hogy a következő generációval is megismertetik ezt a vidám hagyományt.

A felvonulá előtt a  kisbíró kihirdette a szüreti mulatsággal kapcsolatos tréfás tudnivalókat. Mellette balra Vigh László, jobbra Kustán Gyula. Fotó: Mozsár Eszter

A felvonulás után a Göcseji Szegek, a Kis Szegek és a Csöpp Szegek Néptáncegyüttes lépett fel, valamint Mrakovics Bernadett és Emil örökzöld slágereket énekelt. A vacsorát követően a Retro Táncegyüttes következett, majd a mulatságot a Fantasy Duo bálja zárta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában