Könyvtári szombat

2023.10.13. 12:15

Sakk, állathangok és furfangos jégkrémek

A nagykanizsai Halis-könyvtárban október 14-én szombaton izgalmas programokkal színesített délelőttre várják a bibliotéka látogatóit, családokat és minden korosztályt.

Benedek Bálint

Fotó: Szakony Attila

A könyvtáros, Kardos Ferenc 9 órától tartja a Játékos ismerkedés 64 mezőn 32 figurával elnevezésű sakk foglalkozást. Aki kezdő vagy alapszinten szeretne megtanulni játszani, esetleg komolyabban érdekli a sakkjáték, akár egymaga vagy éppen kisebb baráti társasággal menne, szeretettel várják. A gyerekeket 9 órától Furfangos jégkrémek című társasjátékkal várja Szörényiné Kis-Gergely Lilla könyvtáros. A játék küldetése, hogy használója örömmel és szórakozva, élvezetes játékkal tegyen szert az olvasáshoz, az értő olvasáshoz és a szövegértéshez szükséges képességekre. A bibliotéka előfizetett az Arcanum Digitális Tudománytár szolgáltatásaira. Ez kiváló lehetőség régi folyóiratok, dokumentumok, újságok tematikus olvasására. A szolgáltatás igénybevétele ingyenes a könyvtárban. Krasznai Bertalan könyvtáros 9 órától várja az érdeklődőket, s beszél feltételekről, a tudománytár használatáról. Ráadásul a bibliotéka minden nagykanizsai újságot elérhetővé tett a "nagykar" című honlapján, ezek másutt nem is elérhetők. Hosszú ideig nem volt azonban Nagykanizsán újság. Ezt pótolta a Zalai Hírlap. Most a Zalai Hírlap is elérhető olvasóik számára kizárólag a könyvtárban. A gyerekek körében kedvelt mesés papírszínház szintén nem maradhat ki a repertoárból. Benkéné Osvald Éva könyvtáros 10.30 órától klasszikus és kortárs papírszínházi meséket mutat be. Ez a program a mesehallgatásnak és mesenézésnek eddig kevésbé ismert világába repíti a gyerekeket. Új programelemként pedig 11 órától Kardos Ferenc könyvtáros "Állati jó zenék" című programján állathangokat idéz fel zenében a könyvtári bakelit-lemez gyűjteményből, melyeket tréfás történetekkel tesz még érdekesebbé.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában