Rendőrségi hírek az elmúlt 24 órából

2023.10.27. 10:10

Nem rendelkezett vezetői engedéllyel, ennek ellenére ült volán mögé

A Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén a szolgálatban lévő állomány hét főt fogott el, akik közül egy személyt bűncselekmény elkövetésén értek tetten, egyet pedig az ellene kiadott körözés alapján. A zalai járőrök négy főt állítottak elő, közülük két személyt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés négy esetben történt, írja a police.hu.

Zaol.hu

Forrás: Illusztráció / Shutterstock

A járőrök 2023. október 26-án 7 óra 15 perckor Nagykanizsán, a Hevesi Sándor utcában igazoltattak egy 28 éves tótszerdahelyi lakost. Az iratok ellenőrzésekor kiderült, hogy a férfi ellen szabálysértési körözés volt elrendelve, mivel a korábban kiszabott pénzbírságot nem fizette be. A rendőrök a körözött személyt előállították a rendőrkapitányságra, majd a bírság befizetését követően szabadon engedték.

Az egyenruhások 9 óra 25 perckor Zalakomárban, az Attila úton ellenőrizték egy személyautó vezetőjét. Az igazoltatás során megállapították, hogy a 22 éves sofőr soha nem rendelkezett vezetői engedéllyel, ennek ellenére ült volán mögé. A rendőrök a helyi lakost előállították a Nagykanizsai Rendőrkapitányságra, majd engedély nélküli vezetés szabálysértés elkövetése miatt őrizetbe vették.

A rendőrök a délutáni órákban egy személygépkocsival közlekedő 48 éves zalakarosi lakost ellenőriztek Nagykanizsán, a Balatoni úton. A sofőrrel szemben alkoholszondát alkalmaztak, ami pozitív értéket mutatott, ezért további mintavételre előállították, vezetői engedélyét elvették, és büntetőeljárást indítottak ellene.

A Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság ezúton is felhívja a figyelmet arra, hogy a hatályba lépett szigorítás alapján 2021. május 14-től eltiltási határozat nélkül is őrizetbe kerülhetnek azok a járművezetők, akik nem rendelkeznek vezetői engedéllyel.

(Forrás: police.hu)


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában