Minőségi ivóvíz 30 ezer embernek

2023.10.18. 16:00

Közel 624 folyóméter új ivóvíz-gerincvezetéken

Zalaegerszeg északi városrészében mintegy 30 ezer ember minőségi ivóvízellátását szolgálja az a bruttó 34 millió forintba kerülő beruházás, amely során új ivóvíz-gerincvezetéket építettek ki a Dózsa-iskola és a régi szennyvíztelep között.

Antal Lívia

Balaicz Zoltán és Böjte Sándor Zsolt a Dózsa-iskolához vezető Kis utcában

A rekonstrukció egyike volt a KEHOP-projektbe bevont 28 munkának, amelynek megvalósítására 1,7 milliárd forintos európai uniós támogatást nyert az önkormányzat. Az 500 millió forintos önrésszel kiegészített projektben 14-14 helyszínen történt meg, történik meg a szennyvízhálózat, illetve az ivóvízhálózat felújítása, idézte fel Balaicz Zoltán polgármester. Kiemelte, jól haladnak a projekttel, amely illeszkedik az arányos városfejlesztéshez.

Közel 9 éve azon dolgoznak, hogy minőségibb és élhetőbb várost építsenek mindenki megelégedésére, tette hozzá Böjte Sándor Zsolt, a városrész önkormányzati képviselője. Mint fogalmazott, ez nemcsak utak, járdák, parkolók felújítását jelenti, hanem a közmű-szolgáltatások megfelelő színvonalú működtetését is. Az iskola és a régi szennyvíztelep között húzódó 42 éves vezeték cseréjére ezért került sor, amellyel a város északi felében élőknek biztosítják a minőségi ivóvizet.

Közel 624 folyóméter ivóvíz-gerincvezetéket fektettek le. A munkálatok során odafigyeltek arra is, hogy ne legyen vízhiány például az iskolában, ezért sokszor késő este, illetve a hétvégén dolgoztak, mondta el Nagy Dávid, a kivitelező, Zalavíz Zrt. projektfelelőse.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában