Már nem ázik be a tető

2023.10.05. 15:30

Közel 11 millió forintból elkészült az óvoda tetőfelújítása

Csütörtökön helyszíni bejárás keretében zajlott a Csokonai utcai Kertvárosi Tagóvoda tetőfelújításának műszaki átadása. A rekonstrukcióra azért volt szükség, mert több csoportszoba beázott a közelmúltban.

Pásztor András

Csordás Andrást, a kivitelezést végző önkormányzati cég műszaki vezérigazgató-helyettese (balról), Balogh László polgármester és Szabó Szilárd képviselő a műszaki átadáson Fotó: Gergely Szilárd

A műszaki átadáson részt vett Balogh László polgármester, aki emlékeztetett: az intézmény korábban szerepelt azon a listán, ami az önkormányzati épületek energetikai korszerűsítését célozta, ám a pályázat keretében nem lehetett elszámolni a szükséges munkálatokat. A beruházás az 588 millió forintos kormányzati támogatás felhasználását célzó felújítási keretbe sem fért bele.

– Valamilyen megoldást kellett találni, ráadásul gyorsan, hiszen a beázás következtében több csoportszoba elkezdett penészesedni és az érintésvédelemmel is gondok adódtak – vázolta a kialakult helyzetet a polgármester, aki hozzátette: ilyen körülmények között a gyerekek nem maradhattak az épületben, ezért már korábban elhelyezték őket a Rózsa utcai intézményben.

Balogh László jelezte: az óvoda lapostetejének felújítását a közgyűlés is támogatta, így 11 millió forintos keretösszeget különítettek el a beruházásra.

A munkák elvégzésével a Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.-t bízta meg az önkormányzat, a városi cég ennek megfelelően kétrétegű vízszigetelést végzett a keleti, a nyugati és a középső pavilon tetején, illetőleg a gondozási és szociális egységekben a vakolat gomba- és penészmentesítése mellett új vakolatot és festést kaptak a helyiségek. A villamosrendszer javítását és ellenőrzését is elvégezték a szakemberek.

– Sajnos, nem ez az egyetlen önkormányzati tulajdonban lévő intézménye a városnak, amelyre ráfért a felújítás – mutatott rá Szabó Szilárd, aki példaként a Rozgonyi utcai óvoda nyílászáróinak cseréjére és az épület fűtési rendszerének felújítására hívta fel a figyelmet.

– Úgy tűnik, hogy hamarosan a Rozgonyi utcai óvoda problémáit is sikerül rendezni, ám ezek az ügyek mindig a közgyűlési többséget birtokló Éljen VárosuNK! Egyesület frakcióján múlnak, ha mi nem tudjuk meggyőzni őket egy felújítás fontosságáról, akkor nem nagyon történik semmi – hangsúlyozta Szabó Szilárd.

Mint megtudtuk: a tetőfelújítást követően a gyerekek nem költöznek vissza a tagóvodába, hanem maradnak a Rózsa utcai intézményben, ám a későbbiekben – ha hasonló problémák merülnek fel másik óvodában – ide lehet majd költöztetni a gyerekeket.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában