Frissebbek, ízletesebbek, táplálóbbak

2023.10.06. 07:00

Jó reggelt, Zala vármegye!

Arany Gábor

Egészségünkre, környezetünkre is jótékonyan hatnak a helyben termelt élelmiszerek. Kezdjük azzal, hogy frissebbek, ízletesebbek, táplálóbbak, mint a messziről fuvarozottak. A friss zöldségek, gyümölcsök több vitamint, ásványi anyagot és antioxidánst tartalmaznak, ezek segítenek megelőzni a betegségeket, és a friss húsok és tejtermékek is jobb minőségűek. Ezen kívül a helyben termelt élelmiszerek szállítása kevesebb üzemanyagot igényel, ez pedig csökkenti a szén-dioxid-kibocsátást és az üvegházhatást. A helyi termelők általában kisebb méretű gazdaságokat működtetnek, ezek kevésbé terhelik a talajt és a vízkészleteket, de még sorolhatnák. Ha pedig az érvek hatottak, akkor irány a piac, vagy a közeli gazdaság!
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában