2023.10.06. 07:00
Jó reggelt, Zala vármegye!
Egészségünkre, környezetünkre is jótékonyan hatnak a helyben termelt élelmiszerek. Kezdjük azzal, hogy frissebbek, ízletesebbek, táplálóbbak, mint a messziről fuvarozottak. A friss zöldségek, gyümölcsök több vitamint, ásványi anyagot és antioxidánst tartalmaznak, ezek segítenek megelőzni a betegségeket, és a friss húsok és tejtermékek is jobb minőségűek. Ezen kívül a helyben termelt élelmiszerek szállítása kevesebb üzemanyagot igényel, ez pedig csökkenti a szén-dioxid-kibocsátást és az üvegházhatást. A helyi termelők általában kisebb méretű gazdaságokat működtetnek, ezek kevésbé terhelik a talajt és a vízkészleteket, de még sorolhatnák. Ha pedig az érvek hatottak, akkor irány a piac, vagy a közeli gazdaság!