Novembertől egyszerűbb

2023.10.31. 13:00

Interneten is lehet időpontot foglalni véradásra

A folyamatos és biztonságos vérellátás érdekében napi 1600-1800 donort várnak.

Arany Gábor

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: Elnur

Novembertől országszerte minden véradási eseményre elérhetővé válik az online időpontfoglalás. Az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSz) közlése szerint a rendszer használata nem lesz kötelező és továbbra sem feltétele a véradásnak, de ez az újítás a véradás folyamatát tovább egyszerűsítheti és a várakozási időt is jelentősen lerövidítheti, hozzájárulva a véradási elkötelezettség növeléséhez.

Az OVSz munkanapokon országosan 60-70 helyszínen biztosít véradási lehetőséget, amelyekre a folyamatos és biztonságos vérellátás érdekében napi 1600-1800 véradót vár. Az online időpontfoglalás bevezetése azt a célt szolgálja, hogy még kényelmesebbé váljon a véradás a segíteni szándékozók számára. Időpontfoglalásra a honlapon a véradási helyszín kiválasztása után kerülhet sor. Azok a véradók, akik előzetesen regisztráltak, az adatfelvételi pultnál jelezhetik időpontjukat.  Az Országos Vérellátó Szolgálat arra biztat mindenkit, hogy éljen ezzel az új lehetőséggel!

A véradási időpontok, helyszínek listája, valamint az időpont foglalása az OVSz honlapján az www.ovsz.hu/idopontfoglalas oldalon található.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában